Chraňte se proti nepořádku, který zůstává po vlaštovkách a holubech

Do přírody se podívá každý rád a skoro každý si také rád poslechne zpěv ptáků. V některých případech však s malými opeřenci příliš velcí kamarádi nejsme. Jsou to ty případy, kdy si některé druhy ptáků rády staví hnízda pod římsami, v okolí oken a na dalších členitých místech našich obydlí. Zkrátka náš dům je třeba pro takovou vlaštovku dokonalou náhražkou skály. Nešlo by přitom pouze o samotná hnízda jako taková, ale ptáci pod nimi dokáží nadělat opravdu spoustu nepořádku. Nejsou to ale samozřejmě pouze vlaštovky, velmi nepříjemní mohou být také holubi. Zejména tedy jejich trus pod jakýmkoliv vyvýšeným místem, na které se rozhodnou usednout.

Široce využitelné řešení

Nabízí se tedy samozřejmě otázka, jaké jsou účinné prostředky boje proti ptactvu, a to samozřejmě způsobem, který jim neublíží. Jednou z nejúčinnějších ochranných prostředků jsou, a asi navždy budou, mechanické zábrany. Díky jejich ztupeným koncům máte jistotu, že se ptákům nic nestane. Jejich účelem je zejména to, aby zabránili ptákům přistání a také hnízdění. Vhodná ochrana proti vlaštovkám lze na objekt připevnit na různá místa. Zpravidla jsou to typické výčnělky, které ptáky velmi lákají:

  • Okapové žlaby
  • Parapety a římsy
  • Střešní podhledy

Mechanickou obranu ale samozřejmě můžete umístit kamkoliv, kde vám ptactvo způsobuje problémy. Podobným způsobem se lze chránit nejen proti vlaštovkám, ale také již proti zmíněným holubům. Hroty proti holubům zajistí stejně účinnou ochranu a zabrání znečišťování ploch v okolí objektu. Ať už jsou to chodníky, terasy, balkony nebo jakákoliv jiná prostranství.

Snadná montáž

Při instalaci ochranných hrotů se postupuje velmi jednoduše. Nejprve je potřeba samozřejmě očistit podkladový povrch. To platí zejména v případech, pokud se rozhodneme hroty lepit, aby spoj byl pevný. V některých situacích je možné také hroty našroubovat, vždy záleží na tom, kam je potřebujeme umístit. Instalaci však zvládne každý šikovnější domácí kutil.