Ajala plní čokoládu Vánocemi – novinka s medovými perníčky a lískooříškovým praliné
Jakmile se kuchyní line vůně kakaa, medu a perníkového koření, je jasné, že Vánoce jsou na dosah – a budou sladké a lahodné. Brněnská čokoládovna Ajala tyto dojmy, chutě a vůně zabalila do své nové plněné čokolády Perníčková. Tmavá čokoláda plněná karamelizovaným lískooříškovým praliné a kousky voňavých medových perníčků přináší důvěrně známý chuťový zážitek, bez kterého si Vánoce snad ani nechcete představit.
Perníčky jsou jemně nalámané a smíchané přímo s praliné – v tabulce je nepoznáte na pohled, ale ucítíte je hned při prvním kousnutí. K tomu je praliné ovoněné vanilkou a perníkovým kořením. Spojení výběrové tmavé čokolády, ořechů a perníkového koření působí jako návrat do dětství – ke chvílím, kdy se po domě linula vůně cukroví a atmosféra Vánoc.
„Naše první plněná Staročeská čokoláda s mákem, vlašskými ořechy a višněmi se setkala s velkým ohlasem, a tak jsme chtěli pokračovat v náplních, které jsou našim zákazníkům blízké. Perníčky k českým Vánocům patří stejně jako dárky pod stromečkem, a proto jsme je přenesli do čokolády, aby chutnaly přesně tak, jak si je pamatujete,“ říká Filip Teplý, zakladatel čokoládovny Ajala.
Stejně jako všechny čokolády Ajala i Perníčková vzniká metodou bean-to-bar, tedy z výběrových kakaových bobů, které čokoládovna zpracovává přímo ve své brněnské dílně. Tu plní lahodnou směsí praliné a nalámaných perníčků a poté zalévá další vrstvou tmavé čokolády, která dodává šťavnatý a výrazný kontrast ke sladké a jemné náplni.
Tabulka, která voní po perníku, chutná po oříšcích a hřeje jako světlo svíčky. Ajala letos proměnila Vánoce v čokoládu.
|
Ajala Perníčková – lískooříškové praliné s perníčky Složení: Tmavá čokoláda 51 %, náplň 49 % [lískové ořechy, třtinový cukr, perníčky, perníkové koření, vanilka]. Obsah kakaového podílu: 70 % Váha: 180 g Cena: 445 Kč K dostání na www.ajala.cz od konce listopadu |






