Žemlovka po francouzsku: česká klasika s noblesou

Když se česká tradice potká s francouzskou elegancí, výsledek je doslova neodolatelný. Žemlovka v pekařství PAUL spojuje známé chutě dětství s noblesou kavárenské Paříže. Základem jsou nadýchané máslové croissanty, které nahrazují klasické pečivo a propůjčují dezertu lehkost i jemnou vůni másla. Mezi nimi se ukrývají zkaramelizovaná jablíčka posypaná skořicí – teplá, sladká a hřejivá, přesně taková, jaká si žádá podzim.

Rebarbora dodává osvěžující tón, zlatavé mandličky na povrchu zase francouzský šmrnc a křupavé zakončení. Každé sousto se rozplývá na jazyku a připomíná, že i obyčejný recept může být elegantní. Žemlovka po francouzsku je důkazem, že klasika nikdy nevyjde z módy – stačí jí jen trochu stylu.