
Italská klasika u vás doma: pizza jako z pizzerie
Tenké a křupavé těsto, nadýchané okraje a vůně pečené pizzy, která vás v jediném okamžiku přenese do slunné Neapole. Domácí pizza je malým svátkem pro chuťové buňky a s tímto poctivým dlouze kynutým těstem bude chutnat stejně jako z vaší oblíbené italské pizzerie.
Ingredience (na 6 kusů)
- 500 ml vody
- 17 g čerstvého droždí
- 950 g pizza mouky
- 1 lžička cukru
- 30 g soli
- 1 a ½ panáka olivového oleje
- domácí rajčatový základ
- na obložení (podle našeho výběru): mozzarella, prosciutto crudo, čerstvá rukola, parmazán
- další oblíbené ingredience dle chuti
Postup
- Do mísy dejte vodu, droždí, mouku, cukr, sůl a olivový olej. Vše vložte do hnětače a hněťte zhruba 20 minut, dokud nevznikne hladké těsto.
- Potřete pracovní plochu olivovým olejem, vyklopte těsto a vytvořte z něj velký bochánek. Ten potřete olejem a rozdělte na 6 kusů (každý cca 220 g).
- Každý kousek znovu potřete olejem a nechte 48 hodin kynout.
- Po vykynutí poprašte stůl moukou a vytvarujte z těsta kulaté pizzy. Potřete je domácím rajčatovým základem a přidejte oblíbené ingredience.
- Pečte v předehřáté peci na program Wood Fired přibližně 3 minuty.
- Po upečení pizzu zakápněte olivovým olejem — a můžete servírovat.
Neapol na talíři
Domácí pizza pec Sage SPZ820 upeče pizzu při 400 °C za pouhé dvě minuty a promění vaši kuchyni v pravou italskou pizzerii. Pokud toužíte po změně, díky chytrému systému můžete snadno nastavit podmínky i pro newyorský styl nebo „deep-dish“ z Chicaga. Technologie Element IQ automaticky reguluje výkon topných těles tak, aby byla pizza vždy perfektně propečená – žádné syrové středy ani spálené okraje.
Recept připravily Ilona a Andrea, duo z IG účtu brambo.rajda.
Cena: 19 990 Kč, www.sagecz.cz
Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz.