
Češi milují grilování a s vybavením od Orionu mu naprosto propadnou
Léto je tu a s ním přichází ideální příležitost užít si společné chvíle s rodinou či přáteli u dobrého jídla. Ať už preferujete maso, ryby, zeleninu nebo vegetariánské varianty, s kvalitním vybavením bude grilování nejen snazší, ale i zábavnější. Orion - domácí potřeby, tradiční český výrobce kuchyňských potřeb a náčiní, přináší inspiraci a tipy pro všechny, kdo si chtějí grilovací sezónu opravdu užít.
Kompletní výbava pro každého grilmistra
Grilmistra nedělá jen skvěle naložené maso, ale také kvalitní nádobí. Víte, které grilovací náčiní nesmí chybět na žádné grilovačce?
Grilovací souprava v kufříku (8 ks) – profesionální vzhled, snadné přenášení, robustní materiály. Ideální pro domácí i outdoorové grilování. Celá sada je vyrobená z kvalitní nerezové oceli a obsahuje obracečku a vidličku, obě o délce 34,5 cm, dále mašlovačku o délce 32 cm, kleště o délce 34 cm a čtyři jehly na špíz o délce 25 cm. Kromě jehel na špíz je náčiní opatřeno praktickou rukojetí pro jeho pohodlnější držení.
Součástí je i kufříkové pouzdro s uchem, které usnadňuje přenášení sady. Můžete ji tak vzít i s sebou na dovolenou, pod stan či k táboráku. Výhodou je i snadná údržba pomůcek – kromě mašlovačky lze všechno mýt v myčce. V případě potřeby je navíc můžete zavěsit.
Grilovací mřížka na hamburgery – konec rozpadajícím se karbanátkům! Mřížka drží vše pevně na místě a umožňuje snadné otáčení. V praktické mřížce lze připravit nejen pstruha, filet z lososa, kapří podkovy, ale i pořádný kus šťavnaté krkovičky, špízy, zeleninu, cuketu i kukuřici. Hranatá mřížka je vyrobena z pochromovaného kovu, usnadní otáčení grilovaných pochoutek. Velká grilovací plocha umožní také opékání až 6 hamburgerů najednou. ORION nabízí širokou paletu praktických grilovacích mřížek na různé druhy pokrmů.
Vidlice na trhané maso – vychutnejte si dokonale natrhané vepřové či hovězí maso bez námahy. Šest hrotů a jedna pevná rukojeť pomůže s přípravou trhaného masa do sendvičů, baget a hamburgerů. Se sadou 2 vidlic to nebude problém. Pomalu pečená krkovička, vepřová plec nebo hovězí zadní se na tuto specialitku perfektně hodí. Vidlice lze ale také využít k pohodlnému držení masa při porcování nebo napichování špízů.
Mateřídouškové marinované kuřecí špízy TEMPERATIO na gril
Použitý hydrolát: Mateřídouška
Účinek: Bylinková chuť, podpora trávení masa
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou (nakrájených na kostky)
- 100 ml mateřídouškového hydrolátu tem.peratio
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl, pepř
- Špízy
Postup:
- V misce smíchejte mateřídouškový hydrolát tem.peratio, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř.
- Do marinády vložte kuřecí kostky a promíchejte.
- Nechte marinovat alespoň 30 minut (ideálně déle).
- Kuřecí kostky napíchejte na špízy.
- Grilujte na grilu nebo grilovací pánvi do zlatova a propečení.