First minute zájezdy jsou tady! Nenechte si utéct obří slevy na léto 2024

Už máte zařízenou dovolenou na příští léto? Prodej first minute pobytů právě odstartoval a cestovní kanceláře se předhánějí v benefitech. Výrazné slevy, děti letí zdarma, záloha jen pár set korun a změna termínu i destinace bez poplatku… to jsou jen některé z aktuálních lákadel, jež mohou náklady na rodinnou dovolenou zásadně snížit.

Ubytování pro větší rodiny či skupiny přátel

Díky koupi dovolené s předstihem vám neuteče místo v oblíbeném hotelu, stejně tak si bez problémů zarezervujete několik pokojů pro celou vaši skupinu, což bývá s blížícím se létem obvykle velký problém. „Rodinné pokoje mizí tradičně jako první, proto by rodiče se dvěma a více dětmi neměli váhat, stejně jako větší skupiny přátel. Prostorný pokoj či apartmán, kam se všichni pohodlně vejdou, vás ve first minute vyjde velmi výhodně, a bezpečně se vyhnete nepříjemným kompromisům,“ říká Jiřina Ekrt Jirušková, tisková mluvčí cestovní agentury Invia.

Při včasné rezervaci také máte možnost ušetřit až 40 procent oproti cenám, které budou pro stejný zájezd platit s blížící se sezonou 2024. U vybraných zájezdů nemusíte platit za dětské letenky, případně mají děti celý pobyt zdarma. U nákupu s předstihem máte také ten nejširší výběr hotelů s animačním programem v češtině, širokou nabídku hotelů s aqua parky. Pro bezdětné je zde výběr z adult only hotelů, nebo třeba z nudistických pobytů. Každý si vybere dle svých preferencí.

Dovolenou doplatíte až před odjezdem

Nízká záloha na osobu, v řádu několika stokorun, je dnes už dostupná pro většinu zájezdů. Nemusíte tak platit celou dovolenou ihned v době rezervace, ale postupně, přičemž poslední částku zaplatíte až několik týdnů před dovolenou.

V nabídce najdete také možnost změnit destinaci i termín pobytu dokonce až do 10 dnů před odjezdem. I když si zájezd pořídíte takřka rok dopředu, nemusíte se stresovat, že by vám do data dovolené nakonec něco skočilo nebo že během roku zatoužíte po jiném místě.

First minute u Čechů boduje

Celkově proto není divu, že obliba zájezdů first minute stále roste „V uplynulé letní sezoně si podle našeho průzkumu koupilo dovolenou více než šest měsíců předem 27 % respondentů,“ uvádí Jiřina Ekrt Jirušková a dodává: „O first minute nabídku mají naši zákazníci čím dál větší zájem, letos vzrostl oproti sezoně 2022 o více než 70 procent.“

Výběr destinací je v tuto chvíli opravdu veliký – od relaxační dovolené na evropském pobřeží přes exotické destinace, aktivní pobyty v horách nebo poznávací zájezdy, všude nyní najdete volná místa za nejvýhodnější ceny. „V minulých letech byly u českých turistů nejpopulárnější země jako Turecko, Řecko nebo Egypt, čím dál větší oblibu získává ale i Tunisko a jeho nízké ceny, případně Albánie. Oproti dřívějším rokům je nyní trochu v pozadí zájem o Chorvatsko,“ uzavírá Jiřina Ekrt Jirušková.