Připravit, pozor, do školy, start!

Děti si stále užívají letní dobrodružství, kde je tak trochu vše, včetně prodloužené večerky a diskotéky do půlnoci na letních táborech, dovoleno. A i když jsou před námi už jen poslední týdny velkých prázdnin, návrat do školy nemusí být nuda! Díky široké nabídce bot, přezůvek, batohů a dalších doplňků na eobuv.cz tak můžete vytvořit svým dětem stylový vstup do nového školního roku tak, aby do třídy vkročily s radostí a stylově. Nová kampaň Do školy, připravit, start vám s tím hravě pomůže!

Pro nejnovější kampaň Do školy, připravit, start! vybrali experti z MODIVO i eobuv.cz ty nejzajímavější doplňky pro pohodový a stylový vstup do nového školního roku. Ať už potřebují vaše děti nové přezůvky, batoh, ledvinky, penály nebo obuv, v nabídce od více než 800 značek si vybere zkrátka každý. 

Batoh pro zdravá záda

Batoh správného školáka neskrývá jen učebnice, sešity a svačinu, ale i spoustu dalších tajností, které jsou pro děti naprosto nezbytné. Bohužel ale každý rodič také ví, že právě tyto „samozřejmosti”, bez kterých se jeho dítko v partě spolužáků neobejde, se často pořádně pronesou. Proto je při výběru důležité dbát na materiály a na to, aby byl batoh sám o sobě lehký. V kampani eobuv.cz se představují batohy nejrůznějších tvarů i vzorů od značek jako například Jansport, Converse, Reebok nebo Vans. Zvláštní pozornost si zaslouží speciální pastelová kolekce batohů značky Doughnut.

Perfektní boty do školy

Do výbavy školáka patří také správná obuv. Podle statistik se naprostá většina dětí narodí bez jakékoliv deformace nohou. Již v první třídě ale potom až 3 % dětí vykazují náznaky deformace nohou. Na vině je přitom velmi často právě nevhodná obuv. Nezapomínejte na to, že v botách děti tráví během dne hodně času, zaměřte se tak zejména na to, aby měly pružnou a ideálně nešpinící podrážku. U menších dětí je potom také zásadní, zda si boty umí samy pohodlně obout i vyzout.

Základní tipy pro výběr správných bot:

  • Boty nesmí znehybňovat a příliš pevně fixovat chodidla
  • Boty nesmí nikde tlačit ani škrtit
  • Boty by se neměly dítěti při chůzi vyzouvat
  • Styl zapínání přizpůsobte věku a schopnostem svého dítěte. Vybírat můžete například mezi tzv. nazouváky, botami na tkaničky nebo suchý zip

eobuv.cz nabízí širokou škálu modelů a variant, které jistě zaujmou každého školáka. Ať už
se jedná o ikonické adidas Superstar, kultovní černobílý kostkovaný vzor tenisek Vans nebo všemi milované, nízké i kotníkové plátěnky Converse.

Do školy, připraveni, start!

Začátek školy se pojí také s oblíbenými hodinami tělocviku. Do školních tělocvičen je většinou vyžadována speciální obuv a není to náhoda. Boty na sport by měly splňovat jiné parametry, aby dětem v pohybu nohu podržely, a třeba tak i předešly případným zraněním. Oblíbeným tipem expertů z eobuv.cz jsou například adidas Sportswear.

Protože se dětská noha ve školním věku ještě pořád vyvíjí, určitě je dobré do výběru správné boty investovat čas a energii. V kamenných prodejnách eobuv.cz stojí za to využít bezplatnou službu skenování chodidla esize.me, díky které si vytvoříte snímek chodidla vašeho dítěte. Ten potom využijete nejen při výběru velikosti konkrétního typu boty, u dětí od 3 do 15 let se můžete podívat i na prognózu růstu jejich chodidel až na 12 měsíců dopředu.

Na e-shopu eobuv.cz, v kamenných obchodech i v aplikaci najdete více než 800 značek bot, tenisek, batohů, přezůvek a školních doplňků. Usnadněte si kompletování výbavy pro školáka a ukažte mu, že vstup do školy nemusí být jenom úkoly a učebnice.