Víte, jaké sluneční brýle budou hitem letošní sezóny?

Jako každý módní doplněk, i sluneční brýle mají své trendy. A ty letošní už známe. Hity z přehlídkových mol i veletrhů vytipovala Anna Suchá, optometristka z optiky VašeČočky.

Želvovina - tak se v módních kruzích říká žíhanému motivu v hnědo-medových odstínech. A pokud budete mít tento motiv letos na obroučkách, budete absolutně “in”. Teplé odstíny dokonale sedí hlavně jarnímu a podzimnímu barevnému typu.

Marc Jacobs Marc, cena na VašeČočky,cz: 3835 Kč

Kombinace materiálů - kov se letos kamarádí s plastem, na brýlích zejména ve formě nosního můstku. Trend, který už se objevoval v loňské sezóně, se pro letošek jen potvrzuje. Tvar čoček vybírejte podle tvaru vašeho obličeje - kulaté obvykle sluší hranatějším obličejům a hranaté zase těm kulatým a trojúhelníkovým. 

Ray-Ban Blaze Doublebridge, na VašeČočky.cz: 3503 Kč

Přechodné tónování skel - Zrcadlová skla, která byla na vrcholu dva roky zpátky (pamatujete na Instagram plný modrých zrcadel?), z mol postupně mizí. Nahrazují je čočky s postupným barevným přechodem v neutrálních barvách. Připomínají tak návrat 70. let.

Hranaté obroučky - Když je řeč o sedmdesátkách, retro hranaté obroučky ala 70. léta jsou žhavým trendem hlavně u pánských brýlí. Inspiroval se jím i David Beckham ve své kolekci pro značku Safilo (dostupná v optice VašeČočky). Jemnější variace ale najdete i v dámských kolekcích.

Marc Jacobs Marc, cena na VašeČočky.cz: 5172 Kč

Transparentní obroučky byly velkým trendem roku 2019 a na přehlídkových molech nechyběly ani letos. V roce 2020 se ale rámečky tónují do teplých zemitých odstínů (meruňkové, krémové, béžové, champagne, písek). 

Ray-Ban Square II kombinují hned několik trendů letošní sezóny: transparentní tónované obroučky hranatého tvaru, želvovina na stranicích a přechodné tónování skel, cena na VašeČočky.cz: 3804 Kč

Tropical - V létě nasaďte obroučky v sytých barvách ideálně doplněné o zabarvená skla v podobném tónu. Na tvaru nezáleží. Palmové listy, tropické ovoce a zářivé odstíny budou letos v létě trendy nejen na brýlích.

 

Levnější

Střední

Luxusní

Želvovina

Polaroid, 1 564 Kč
Marc Jacobs, 3 835 Kč
Gucci, 7 429 Kč

Kombinace materiálů

Polaroid, 1 564 Kč
Michael Kors, 2 492 Kč
Giorgio Armani, 5 553 Kč

Hranaté obroučky

Hawkers, 1 249 Kč
Carrera, 3 326 Kč
Jimmy Choo, 7 758 Kč

Transparentní

Fossil, 1 822 Kč
Mexx, 2 576 Kč
Versace, 4 726 Kč

Tropical

Polaroid, 1 369 Kč
Moschino, 3 319 Kč
Gucci, 8 199 Kč

Více informací nalezete na: www.vasecocky.cz