Z čeho mají synové Štěpánky Duchkové strach a ona se jen směje, i když je starostlivá matka.

Televizní a rozhlasová moderátorka Štěpánka Duchková je pracovně velmi vytížená, přesto si našla čas a zavítala do pražského nákupního centra Europark Štěrboholy. Nechtěla si nechat utéct jedinečnou možnost spatřit jeden z originálů obrazů Emila Filly Zátiší s jahodami (1931), který je zapůjčen ze soukromé sbírky. Pro veřejnost je totiž naprosto neznámým dílem. Až nyní se těší pozornosti fotografů, před nimiž byl zcela ukryt, stejně jako před zraky všech obdivovatelů. „Úplně jsem se tady zasnila,“ prozradila Štěpánka procítěně. Navíc při setkání s žačkami Emila Fily Alenou Antonovou a Danielou Benešovou perlila znalostmi o jeho díle a životě.

Oblíbená moderátorka má výtvarné umění velice ráda, ale věnuje se i zahradě, především květinám. Má ráda, když to okolo ní kvete a voní. Každé ráno rostlinky zalévá a má z nich velkou radost.

Letos se zapojili i kluci Honzík a Adámek, kterým babička koupila semínka. „Jeden má slunečnice a druhý Jiřiny. Už seli, ale mají strach, aby to opravdu nedorostlo do dvou metrů, protože neví, co s tím budou dělat. Nic jsem neříkala, protože u nás určitě do dvou metrů nikdy nic nedoroste“ vyprávěla maminka Štěpánka a smála se.  Iluze jim rozhodně nebrala a připomněla jen, že se o rostlinky musí dobře starat a pravidelně je zalévat. Ti však mají strach, aby to opravdu nedorostlo do dvou metrů, protože neví, co by s tím dělali.