Obrazy Pavlíny Gardianové jsou jako šperky na šíji krásné ženy

Pytloun Grand Hotel Imperial hostil od června roku 2019 mimořádnou expozici 19-ti obrazů něžné surrealistky Pavlíny Gardianové. Autorka citlivě vybrala díla, která dala vyznít prostoru a samotné obrazy působily jako šperk na šíji krásné ženy. Vystaveny byly v Galerii hotelu, Café, salónu, schodišti a vybraných pokojích. Hotel působí jako unikátní galerie soudobého českého interiérového designu. Kdo jste si nestihl prohlédnout obrazy ve vyhlášeném libereckém hotelu, můžete se těšit na další výstavy této mimořádné malířky.

Pavlína Gardianová, známá a oblíbená podkrkonošská malířka, se snaží každou svoji výstavu vždy připravit tak, aby byla dobře sladěná s prostředím, kde svá díla instaluje. Často se jedná o průřez tvorbou, stejně jako tomu bylo v Liberci v Pytloun Grand Hotel Imperial. Vystavená díla dokonale ladila s interiéry a současným moderním vybavením hotelu. Ve skvěle zařízených pokojích byl realizován interiérový design předními českými architekty. Patří k nim světoznámá jména, jako je Bořek Šípek (Naruby), Jan Počepický (Glamour) a David Vávra (Ještědský pokoj, Jizerský pokoj) nebo třeba studio Vrtiška-Žák, ale i celá řada dalších.

Hotel byl poprvé otevřen začátkem 30. let 20. století. Jednalo se tehdy o konstruktivistickou budovu s prvky art deco podle návrhu architekta Pavla Zeha na zakázku hoteliéra Franze Fiedlera. V roce 1986 došlo k ne úplně citlivé rekonstrukci, po níž však hotel nadále zůstával populárním místem konání vyhlášených tanečních zábav a diskoték, původní kouzlo ale definitivně vzalo za své. Po mistrovství světa v lyžování v roce 2009 byl hotel natrvalo uzavřen, až přišel čas, kdy opět vzešel z popela. V letech 2015-2016 v rukách hoteliéra Lukáše Pytlouna prošel kompletní rekonstrukcí pro 21. století.

Obrazy Pavlíny Gardianové mají ten vzácný dar, že zdokonalí každý interiér, obdaří ho přidanou hodnotou a jedinečnou atmosférou.