SPORTMAX - zářivější podzim-zima 2020/21

Nové kolekce přináší poselství, která překračují pouhou hranici estetiky. Sportmax pro sezónu podzim-zima 2020/21 vyjadřuje jak nevyhnutelnost příchodu hypertechnologické budoucnosti, tak nutnost hledání hlubšího propojení s naším vnitřním já.

Jde o řízeně vyvážený nesoulad mezi těmito dvěma scénáři. Nejnovější kolekcí značky Sportmax zároveň prostupuje i pozitivní výhled otevřený dialogu, setkávání a vzájemnému objevování.

Kolekce podzim-zima je z pohledu zdůrazněných prvků ztělesněním stylu na pomezí mezi pevně koncipovanou a futuristickou polohou. Sladkost ženské siluety je prodchnuta autentickou svůdností bez stereotypů.

Na přehlídkovém mole hraje ústřední roli svrchní oděv, typický symbol značky. Pláštíky, pláště, bundy a pláštěnky jsou ozdobeny nekonvenčními řadami knoflíků a ozvláštněny prominentními partiemi ramen, odnímatelnými límci a výraznými ozdobami.

Bundy často charakterizují kompaktní objemy, které krásně doplňují krátké sukně nebo mírně rozevláté kalhoty se zvýšeným pasem. Stejné kalhoty a sukně lze ležérně kombinovat s rozevlátou elegancí jemných halenek zdobených řasenými volánky nebo drobnými sklady.

Vesty a korzety určené k vytváření vrstev jsou převážně z umělé kůže v jednobarevném provedení nebo v kombinaci se stříbrnými akcenty. Nosí se přes rozevláté hedvábné nebo pletené šaty. Kůže se objevuje i v podobě skládaných vsadek nebo v kombinaci s úplety zapracovanými do topů, overalů, sukní a kalhot.

Opakujícím se prvkem je sladěný outfit dotvořený kabáty a sukněmi ze stejného materiálu. Techniky vysoké krejčoviny používané při šití smokingů jsou aplikovány i na kombinaci kabát + šaty se saténovými klopami. Džínovina, která se v kolekci objevuje v kombinaci s hedvábným saténem, také skládá hold klasickému smokingu.

Šaty využívají hravým způsobem prvky tradiční krejčoviny. Odhalují podkladové látky a nabízejí asymetrické siluety pro zdůraznění trojrozměrnosti. Delikátní jemnost látek zvýrazňuje ladné ženské křivky.

Barevná škála kolekce je směsí neutrálních tónů, jako je velbloudí a khaki, v kontrastu s tmavšími barvami, jako je námořnická modrá a šedá mélange – protknuté bílou, růžovou a světle modrou.

Převážně květinové potisky, stejně jako propracované čalounické vzory a žakárové motivy, vnášejí do celkového futuristického ladění kolekce pocit odlehčení.

Kozačky se sochařsky tvarovanými podpatky jdou až nad kolena. Sandály mají pásky kolem kotníků, tenisky připomínají boty kosmonautů. Koncept Space-Age (Doba vesmírná) je ještě více zdůrazněn ultra-scénografickými brýlemi.

Účesy: DUFFY

Make-Up: KARIM RAHMAN