I vašeho psího miláčka mohou bolet záda. Výběr správné matrace je na vás!

Ztrácí váš pejsek elán a zájem o aktivity, které se mu dosud líbily? Mnoho pejskařů přisuzuje změny věku svého mazlíčka, přičemž netuší, že se za vším může skrývat nepohodlí a bolest pocházející z oblasti zad. Ano, i psi mohou trpět stejnými problémy s páteří jako lidé!

Nejčastějším onemocněním je výhřez meziobratlové ploténky do prostoru páteřního kanálu, který zhoršuje citlivost nervů vycházejících z míchy. Na něj jsou zvlášť náchylná takzvaná dlouhá plemena, jako baseti či jezevčíci, která mají dlouhá bedra. Podobně mohou trpět i statní či obézní psi, jejichž záda se vyrovnávají s nadměrnou zátěží. U velkých plemen a psů seniorů se navíc často přidávají také bolesti kloubů či dokonce artritida, která znemožňuje i běžné úkony, jako je třeba vyskočení na gauč. Svému miláčkovi přitom můžete lehce ulevit, stačí se zaměřit na výběr správného pelíšku.

Ortopedické matrace pro psy se právem těší velké oblibě. Jedině tak se vašemu čtyřnohému kamarádovi dostane opravdu kvalitního odpočinku, jenž se projeví na jeho náladě i každodenní aktivitě. Ortopedické pelíšky od české značky Moravia Comfort, která již 45 let vyrábí matrace do našich postelí, jsou opatřeny unikátní pěnou VISCOR vyvinutou samotnou NASA. Tato líná pěna dokáže na základě tělesné teploty zvířete změknout a zvolna se přizpůsobit jeho tělu, čímž dojde k odlehčení tlaku vyvíjeného na klouby a páteř. Kombinace s pěnou ADAPTAN pak vytváří dokonalou variantu pro každého psa s bolestí zad, kloubů, po operaci nebo ve vyšším věku.

Více informací naleznete na: www.moraviapet.cz a www.moravia-comfort.cz