Bio organická kosmetika „Melvita“ se vrací

Francouzská kosmetická značka Melvita se více než tři desítky let věnuje výrobě kvalitní bio organické kosmetiky a nyní se vrátila i na český trh. Záleží vám na planetě stejně jako na vlastní pokožce? Přemýšlíte pozitivně a ekologicky a žijete v souladu s přírodou? I toto je hlavní motto značky.

Příběh značky Melvita začal u včel, v regionu Ardéche, kdy francouzský biolog Bernard Chevilliat objevil během své včelařské praxe bohatství, které nám příroda nabízí odpradávna. Na základě tohoto poznání vznikly v roce 1983 první kosmetické přípravky, které obsahují prvotřídní včelí produkty. Již samotný název značky, dokonale vystihuje filozofii firmy. Slovo Melvita je složeninou latinských slov označujících med (mel) a život (vita). Kromě včelích produktů také kosmetika Melvita obsahuje více než 100 přírodních ingrediencí s prokázanou účinností. V kosmetice Melvita naopak nenaleznete škodlivé parabeny, umělá barviva, chemické prvky, silikony nebo konzervanty.  A tomu odpovídají i jejich certifikace. Certifikace jsou leckdy jediná záruka, že tomu opravdu tak je tak je. Kosmetika Melvita je velmi přísně kontrolovaná a klinicky testovaná a je určena všem, kterým záleží nejen na své pokožce, ale myslí i na naši planetu. Dnes má Melvita široký sortiment tělové a pleťové kosmetiky, přičemž hojně používá především již zmiňované včelí produkty, růže a arganový olej.

Značka Melvita nabízí celou řadu šetrných a efektivních odličovačů a produktů na čištění pleti, kosmetických krémů, které obsahují výtažky medu, růží, arganového oleje, pomeranče, avokáda, chrpy, levandule a dalších přírodních ingrediencí.  Nejvíce jsou oblíbené kosmetické oleje, sloužící k hydrataci nebo péče proti vráskám. Kosmetické oleje jsou získávány lisováním za studena nebo macerací a jsou 100% přírodní.

Lahvičky produktů jsou vyrobeny z plastů, které již byly recyklovány a jsou znovu recyklovatelné. Melvita nevyrábí další plasty, pouze recykluje, redukuje a snaží se opětovně využít!

Rose Extraordinary Water – organický čistící toner s růží

Růžová voda je starobylé jádro krásy. Aplikuje se jako toner k odstranění make-up, tónování pleti a hydrataci. Růžová voda má jemnou svěží vůni, hydratuje, revitalizuje a osvěžuje pleť.

Tento organický, 100% přírodní toner se získává destilací čerstvých okvětních lístků Rosa Damascena. K výrobě láhve Organické růžové květinové vody je zapotřebí téměř 2000 čerstvých růží. Toner je vhodný pro všechny typy pleti a díky svým tonizujícím a revitalizačním vlastnostem pomáhá potlačovat první známky stárnutí pleti. Aplikujte ráno pro zjemnění pokožky, nebo večer pro odstranění make-up. Skvěle se hodí i k osvěžení obličeje a těla v létě na cestách nebo po sportu.

Cena: 100 ml/ 469 Kč

Argan Oil  - vyživující, ochranný, protivráskový arganový olej

Organický arganový olej Melvita pochází z marockého pobřeží. Arganový strom zde produkuje olej známý po staletí díky svým výjimečným výživným a ochranným vlastnostem.

Organický, 100% přírodní rostlinný olej je bohatý na esenciální mastné kyseliny. Podporuje soudržnost buněk a tím zachovává pokožku pevnější. Pomáhá také udržovat pokožku dobře hydratovanou, zklidněnou a intenzivně vyživenou. 

Organický arganový olej je také známý svou schopností obnovy a revitalizace, díky čemuž je ideální pro boj proti stárnutí pleti.

Před použitím své denní péče naneste organický arganový olej na obličej nebo tělo a poté jemně vmasírujte.
Chcete-li použít na vlasy, naneste organický arganový olej jako masku nebo jen na konečky vlasů a nechte působit několik hodin nebo přes noc. Vlasy omyjte a opláchněte studenou vodou.

Cena: 50 ml/495 Kč

L'Or Rose Super-Activated Firming Oil - Proti celulitidě

Super-Activated Firming Oil je zpevňující produkt s jemnou svěží vůní, která vyhlazuje, zpevňuje a viditelně snižuje výskyt celulitidy.

Tato nová formula L'Or Rose Organic Firming Oil obsahuje dvojnásobnou koncentraci bobule růžového pepře, což ji činí „superaktivní“. Zázračné bobule pomáhají zbavit se přebytečného tuku a zlepšit tak vzhled celulitidy. Olej nezanechává mastný film a má svěží vůni, která vytváří jedinečný masážní zážitek. Olej je možné používat po celý rok pro viditelně pevnější pokožku.

Cena: 100 ml/879 Kč