Lucie Hadašová vstává s kohoutem

Ranní vstávání po šesté půvabnou missku rozhodně neobtěžuje. Jednak tak vstává se svými dvěma dcerkami, jednak se o své zvířecí svěřence na maličké rodinné farmě stará ráda. Kohoutí trylk tak zpestřuje jim i jejich sousedům poněkud poklidný pražský život.

Manželka hokejisty Jaroslava Bednáře se ke zvířatům dostala díky vášni svého muže – v chovu i lovu. Sama miluje zvířata a s láskou vzpomíná na odchovávání ovečky na lahvi. „Kojila jsem střídavě dceru a po dvou hodinách z lahve i ovečku. Bylo to náročné, ale nelituji.“ Na jejich pozemku za rodinným domem se pase stádo muflonů, ovcí a koz, nechybí krůty, perličky a slepice. Domácí vajíčka Lucie rozdává i sousedům a přátelům. 

Jaroslav je už od sedmnácti let vášnivý myslivec i rybář, na lovu ho však žena nedoprovází. Zato při porodu ovce se dokázala postarat. „Když ovce nemohla porodit velké jehně, použila jsem Youtube kanál Jak se rodí ovce, natáhla jsem si rukavice a šla jsem jí pomoct“, vzpomíná na svůj první zážitek štíhlá blondýnka. Z jejího pohledu je vidět, že život se zvířaty ji i její rodinu naplňuje. Do budoucna by chtěl jezdit i na koni, ale s tím prý Jaroslav zatím nesouhlasí.

Lucie se vypravila na myslivecký veletrh Silva Regina, aby se podívala po pěkném outdoorovém oblečení a jiných dárcích pro svého muže. „ Mrzí mne, že tu se mnou není, když by dnes nehráli zápas, určitě bychom ho z pavilonu myslivosti nedostali. Myslím, že by na veletrhu i přespával.“ Lucie je ráda, že její manžel po fyzicky i psychicky náročné práci relaxuje právě na lovu nebo při farmaření. „Čistí si přitom hlavu a baví ho to, rád třeba staví kurník pro slepice. Úplně se v tom našel, nikdy bych to do něj neřekla,“ usmívá se Miss 2007. Na veletrhu ji zaujali dřevorubci, kteří motorovou pilou vysochali krásné sochy. Obdivovala, jak se pomocí relativně hrubého nástroje vytvoří precizní umělecké dílo.