Stubaital, místo, kde si zimu opravdu užijete!

Milovníci sněhových radovánek budou v jednom z nejlepších rakouských lyžařských středisek nadšeni. Ještě nikdy jste nenavšívili stubaiské údolí? To je chyba! Ti, kteří si tu dovolenou již užili, nám dají za pravdu!

Oddávat se tu můžete zimním sportům, a to hned ve  čtyřech areálech. Samozřejmostí jsou dokonale upravené sjezdovky, kde se najdou i nároční lyžaři. Řadíte se spíše k začátečníkům a mírně pokročilým?  I vy si skvěle zalyžujete. Provozovatelé zde myslí i na ty, kteří svahům neholdují. Vyzkoušet mohou některou z dokonale upravených běžkařských tratí či se vydat na túru na sněžnicích, nebo se oddat zábavě na saních. Projížďka po setmění na trase osvětlené lucerničkami, to je ta pravá romantika. V nabídce jsou i noční túry s průvodcem, při kterých můžete poznat krásy místní přírody z úplně jiného úhlu. Vyloučeno není ani bruslení na přírodních plochách, pokud jsou příznivé podmínky, pokud ne, nachází se zde i kryté kluziště.

Údolí Stubai má v Alpách jednu z nejlepších nabídek pro rodiny. Děti milují stubaiské maskoty. Oblíbené jsou zejména uzpůsobené skokánky a slalomy. Ti nejmenší ocení jezdící koberec. Rodiče jistě potěší lyžařská školička s instruktory, kteří jsou připravení i na dospělé začátečníky.

Samozřejmostí jsou super moderní lanovky, z nichž některé vedou až téměř na vrchol ledovce. Dopravit se můžete až do úctyhodných 3210 m, kde je navíc vyhlídka, zvaná Top of Tyrol nabízející úchvatné panorama. Milovníkům dobrodružství nabízí středisko nezapomenutelné zážitky, například v BIG Family Boardercross, který disponuje sjezdy s vlnami a ostrými zatáčkami, BIG Family Slalom je pro lyžaře, kteří nepohrdnou trochou adrenalinu. Na budoucí hvězdy freestylu čeká sjezdovka BIG Family Slopestyle. Oblíbené je však i středisko Schlick 2000. Zkušení sportovci si přijdou na své na místních červených a černých. Mírně pokročilí se mohou vydat na modrou trasu na lyžích či snowboardu.

Novinkou letošní sezóny je SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Tato unikátní kartička zaručí nejen lyžování na ledovci Stubai, ale také ve dvanácti dalších lyžařských střediscích v okolí. Navíc je vstupenkou do tři bazénů v Innsbrucku a řady kulturních památek. Nudit se tedy rozhodně nebudete.

Co možná nevíte:

  • Stubaier Gletscher je největší ledovcovou lyžařskou oblastí a zaručuje sníh od října až do června!
  • Elfer, to jsou především tři sáňkařské dráhy, každá o délce 8 km.
  • Hora Serles, vysoká 2 717 m, Goethem nazývaná oltářem Alp, je jedna z nejoblíbenějších příměstských oblastí v blízkosti Innsbrucku.
  • Cesta z Prahy do Stubaiského údolí trvá autem asi šest hodin.
  • Lanovka 3S Eisgrat s celkovou délkou 4,7 km je nejdelší v Alpách a dopraví vás během 11 minut od parkoviště až do 2900 m.