Soužití Camilly a prince Charlese rozhodně není procházkou růžovým sadem

Camillu s  princem Charlesem vždy pojila láska ke koňům a psům, vášeň pro lov, ale i zájem o architekturu a zahradničení. K prvnímu velkému vzplanutí mělo údajně dojít již v roce 1970 v jednom z královských parků. Byli zamilovaní, ale Charles narukoval na půl roku moře, a když se vrátil, byla Camilla provdána za důstojníka Andrewa Parkera Bowlese. Přesto zůstala jeho důvěrnicí. Rozhodně prý měla neblahý vliv i na manželství Charlese a princezny Diany, která dokonce veřejně prohlásila: „Byli jsme v tom manželství tři“.

Camilla Parkerová Bowlesová se nevzdala své lásky, ale ani naděje, že se jednou stane královnou Anglie. Rozvedla o rok později než Charles s Dianou, avšak do královské rodiny oficiálně vstoupila až po deseti letech díky sňatku s Charlesem. V dubnu 2005 se z ní konečně stala vévodkyně z Cornwallu, Veřejnost ji příliš v oblibě neměla. Sama Camilla několikrát prohlásila, že ji společnost přímo nenáviděla, ale nakonec ji začala respektovat a dokonce snad i mít ráda, avšak vše v pořádku není.

Před několika měsíci se začalo proslýchat, že láska se z ráje vytratila a dokonce se začalo spekulovat o rozvodu. Camilla se začala cítit vedle potencionálního panovníka Anglie nešťastně a tak začala hledat útěchu v alkoholu. Dokonce zaměstnanci královské rodiny nijak zvlášť netají, že gin s tonikem, pivo a víno jsou neustále v její blízkosti.

Společenské zábrany padají a Camilla svého chotě příliš nešetří. Magazín Globe zveřejnil jeden  z výroků, který byl namířen na  Charlese: „Ty pro mě nejsi dost dobrý!“ Přiznala i to, že prince podvádí. Skandál v královské rodině, která chystá svatbu, se opravdu nehodí. Navíc alkohol Camille už natolik poškodil játra, že ji prý může zachránit už jen transplantace, což samo o sobě je jednou lidskou tragédií. Letošní rok se zdá, že bude pro královskou rodinu, o které se také hovoří jako o královské firmě, opravdu náročný.