Sokole, Sokole, ty jedeš na kole?

Jízda na kole je in, což dokazuje i ambasador festivalu LIFE! Ondřej Sokol. Dokonce v jednom z festivalových klipů se vydává přímo na brněnské výstaviště, kde se od 8. do 10. listopadu koná jedna velká oslava sportu, tance a zábavy. A proč na kole? Nehledejte v tom žádnou vědu, ani skrytou spojitost s D1, ale na festival se po sedmi letech vrací cyklistika ve všech podobách. A věřte, je to návrat velkolepý!

Kola kam se podíváš

Elektrokola, elektrokoloběžky, klasická kola silniční, horská, závodní, dětská, dámská a vše pro cyklistiku nabídne nový projekt BIKE Life! Kola se tak na výstaviště vrací po sedmi letech za účasti důležitých hráčů na poli cyklistiky. V pavilonu V najdeme např. firmy BOHEMIA BIKE (Leader Fox), Světelektrokol.cz, Crussis electrobikes, CYKLO best (BIANCHI, KTM, Rocky Mountain), CYKLOŠVEC (Galaxy, Stevens, Totem), HAVEN SPORT, CYKLOSPECIALITY, Karel Stárek – KASTAR, KCK Cyklosport-Mode (např. Force, Wilier, Union aj.),  Pells Distribution, Mountfield,  Sigma, Remerx, Gepida, Lasoul, Bike Action Media, Moolbike, Endorphin Republic, AXON, Cycle Trade,  LAWI a další. Návštěvníci mohou také vidět kola dodávaná firmou Canyon, která se jinde, než na veletrhu nevystavují – značka se dodává pouze na zakázku prostřednictvím e-shopu. Nový projekt BIKE Life! přinesl nejen nabídku cyklistiky, ale přivádí na výstaviště i takové firmy jako je ROCK POINT a.s.. Ta na výstavišti představí špičkové značky outdoorového oblečení, běžecké obuvi, lyžařského vybavení a dalších potřeb nejen pro skialpining – jde o značky Dynafit, SALEWA, HOKA a K2.

Elektro/kola jako téma

V pavilonu V bude probíhat testování elektrokol a elektrokoloběžek na testovací dráze. V pátek bude program na pódiu patřit i odborníkům – začne se debatou na téma Jízdní kola a elektrokola – sport současnosti a mobilita budoucnosti, které se účastní významné institucePokračuje se prezentací českých výrobců kol s názvem CZECH MADE a závěr dne bude patřit E-bike konferenci na více témat, např.  Elektrokolo jako legální produkt, Výkon, rychlost, normy a předpisy či Jaké typy e-kol se budou prodávat v EU a u nás 2020.

Kola v akci

Uvidíte i kola v akci a bude se vám tajit dech. Adrenalinový zážitek přinese speciální trojitá minirampa pro freestyle VSA Xtreme, která bude mít na veletrhu premiéru. Diváci ji uvidí v pavilonu A2, kde proběhne už 7. ročník závodu MERCEDES-BENZ GRAND BMX 2019 ve Freestyle i KING OF RAMP CONTEST. Čeká je parádní podívaná a špičková atmosféra. Na své si přijdou také milovníci biketrialu.  

Na veletrhu se nákupy rozhodně vyplatí. K mání budou kola a elektrokola renomovaných značek, včetně ryze českých firem, cyklo oblečení, vybavení a příslušenství. Vše najdete v pavilonu V.  Projekt BIKE Life! tak plnohodnotně doplní čtyři další sekce, mezi něž patří SPORT Life!, Dance Life!, IN-JOY Life! a DATART Life!.

Levnější vstupné pořídí návštěvníci tradičně přes online nákup na webu www.festivallife.cz. Zde se dozví také podrobnější informace o časech jednotlivých programů i o produktech či novinkách vystavovatelů sportovních potřeb a vybavení.  Areál je otevřen v pátek a v sobotu od 9 do 18 hod, v neděli pak od 9 do 17 hod. Na výstavišti souběžně s festivalem Life! probíhá Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno.  

Foto: Life!