Anti-Aging Clinic je nejen v nových prostorách, ale má i novinky!

První a jediná certifikovaná A2C Anti-Aging Clinic se přestěhovala na novou adresu do Divadelní ulice 24, do domu U dvou Okounků na pražském Starém Městě. Již od prvopočátku si klade za cíl dosažení co nejlepšího možného zdravotního stavu svých klientů. 14 let přináší nejmodernějších vědecké poznatky z medicíny proti stárnutí, která je nejrychleji rostoucí lékařskou specializací a za posledních 20 let dosáhla obrovského rozmachu. Absolutní novinky přinášíme právě nyní.

Nově u nás můžete najít obor ortopedie, který se momentálně rozvíjí v oblasti léčby pomocí vlastních kmenových buněk.  Buňky získané z dospělého organismu – např. mezenchymální (stromální) kmenové buňky (MSCs) – jsou multipotentní a mají chondrogenní, osteogenní a adipogenní potenciál, tj. jsou schopny se diferencovat především do buněk mezenchymální řady, jmenovitě chrupavek, šlach a kostí. Pro použití MSCs hovoří zejména to, že nejsou teratogenní.(nezpůsobují nádory) MSCs lze získat z kostní dřeně či tukové tkáně.

Tkáň šlachy a kloubního vazu patří mezi tkáně s limitujícími schopnostmi regenerace. Výskyt poruchy hojení takovýchto tkání vede lékaře k hledání nových cest léčby. Možností je podpora hojení, kdy se injekční aplikací podají kmenové buňky pod ultrazvukovou kontrolou do místa úponu šlachy či vazu. Cílem je zlepšení šlachové refixace a zajištění optimálního hojení ve spojení šlacha-kost. Poranění předního zkříženého vazu patří mezi nejčastější poškození kolena při úrazu. Aplikace kmenových buněk v této indikaci by mohla zlepšit výsledky rekonstrukčních operací. Vyšší náklady na operaci se dají v tomto případě ospravedlnit především očekávaným benefitem pro pacienta. Mezi tyto výhody patří zejména snížení bolesti spojené s operací, zkrácení rekonvalescence a snížení incidence (výskytu) reruptury plastiky předního zkříženého vazu, jak uvádějí recentní studie. Dalším místem využití aplikace kmenových buněk, s pozitivním efektem v procesu hojení, snížení bolestí a délce rekonvalescence, je poškozená rotátorová manžeta. Důvodem zkoušek MSCs v terapii poškozené rotátorové manžety jsou relativně neuspokojivé dlouhodobé výsledky dosavadní chirurgické i konzervativní terapie. Relativně časté reruptury v dlouhodobém horizontu sledování vedou k hledání nových cest zlepšení operační terapie. Samotná úspěšná operační terapie zcela nezajistí reverzi atrofie svalu a degeneraci šlachy. Cílem použití MSCs při ruptuře rotátorové manžety je snížit výskyt fibrovaskulární tkáně, která je méně odolná vůči stresovým silám působícím na úpon rotátorové manžety než původní fibrokartilaginózní (vazivově chrupavčitá) tkáň, a tím snížit riziko reruptury.

Mezi vlajkové anti-aging vyšetření kliniky patří bezesporu ALCAT test, který vědci na prestižní Yaleově univerzitě označili za zázrak medicíny a nejunikátnější test svého druhu vůbec. "Lidé roky zbytečně trpí bolestmi břicha, hlavy, plynatostí, střídáním průjmu a zácpy, dokonce i depresemi. Kdekdo svádí vinu na stres nebo virové onemocnění, a přitom všechno může způsobovat potravinová intolerance, tedy stav, kdy naše tělo negativně reaguje na konkrétní druhy potravin. A my je jíme dál, protože nás ani nenapadne, že zrovna nám mohou škodit," říká v Česku jediná certifikovaná lékařka s anti-aging specializací, Monika Golková. Jedině tento test snižuje zánět v těle a zpomaluje stárnutí.

Záměrem ALCAT testu je nechat otestovat co nejvíce druhů potravin a dalších substancí a zjistit, které z nich jsou vašemu tělu prospěšné, které méně a které byste měli zcela vyškrtnout ze svého jídelníčku. Může se jednat i o skrytou nesnášenlivost. Testujeme proto více než 450 jednotlivých substancí z jednoho odběru krve. Již během několika dnů pocítíte výrazné zlepšení celkového stavu, zlepší se i vaše psychika a začnete přirozeně upravovat vaši současnou váhu. ALCAT test umožňuje testovat široké spektrum potravinových substancí. Bílkoviny, tuky, sacharidy, barviva, konzervanty, chemické látky, plísně, antibiotika a farmakoaktivní látky, jako je třeba histamin.

První zlepšení pocítíte již po 3 dnech dodržování výsledků testu. Zlepší se vaše energie, psychická kondice a začnete přirozeně upravovat vaši současnou váhu.

Bio-identická hormonální terapie

Nejprve pomocí komplexního hormonálního vyšetření odhalíme všechny nedostatky a výkyvy v těle a následně vytvoříme individuální hormonální terapii pomocí bio-identických hormonů přímo na míru.  Bio-identické hormony jsou naprosto totožné s hormony v našem těle, a tak jsou i nejpřirozenější co se týče jejich účinku. Aplikace hormonů je podle současných nejnovějších výzkumů nejšetrnější skrze pokožku, nedochází tak k poškození žaludku a jater.

Komplexní genetické vyšetření

Komplexní genetické vyšetření je dnes součástí individualizované prevence. Umožňuje zjistit, jak cíleně předcházet nejrůznějším onemocněním a vyvarovat se zbytečných chyb při léčbě. Genetický test je pečlivě vybrán a ověřen týmem vědeckých pracovníků, tak aby následná terapie byla detailně zacílena dle výsledků.

Testování mozkových neurotransmiterů

Nároky na výkonnost, rychlost a efektivnost mohou vést k přečerpání mozkových neurotransmiterů, které fungují jako energie a regenerace pro mozek. Snížená výkonnost, únava, nespavost a poruchy paměti jsou pak nejčastějšími příznaky nedostatečného množství mozkových neurotransmiterů. Díky otestování mozkových funkcí stanovíme substituční terapii s cílem restartování mozkových funkcí a podpory vlastní produkce neurotransmiterů.

Estetická dermatologie

Speciální aplikační pero Anteis je určené pro vymodelování a zpevnění povadlých kontur obličeje. Přirozeného a mladého vzhledu můžete docílit pomocí aplikace výplní a přípravků na mezoterapii. Aplikační pero pomáhá perfektnímu výsledku a minimalizuje vznik nežádoucích účinků – bolest a otok. Použitím těch nejkvalitnějších výplní zaručujeme dlouhodobý efekt a přirozenou krásu.

Hollywoodské koktejly mládí

Speciálně vytvořené směsi látek s vysoce antioxidačním účinkem působí na celkovou regeneraci a rejuvenaci organismu.  Zpomalíte tak procesy stárnutí organizmu zevnitř, ale působení bude viditelné i navenek. Vaše pleť se pomalu stane projasněnější, vyhladí se drobné vrásky, zmizí váčky pod očima a rapidně se sníží tvorba pigmentových skvrn. Mimořádně efektivní složkou koktejlu jsou také extrakty kmenových buněk, které jsou schopny opravit poškozenou buněčnou informaci a především díky regeneraci organismu dokáží velkou vahou přispět ke zpomalení procesu stárnutí.

Nejde pouze o to žít více let, ale žít více v letech, které máme k dispozici!

Primářka kliniky A2C, MUDr. Monika Golková, je doslova průkopnicí anti-aging medicíny v České republice. Začala se Anti-Aging medicíně aktivně věnovat po studiích všeobecného lékařství na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Hradci Králové a atestaci z neurologie. V roce 2005 vykonala v Monte Carlu úspěšně druhou atestaci v tomto oboru a následně založila Asociaci medicíny proti stárnutí ČR s cílem rozšířit certifikovanou medicínu proti stárnutí mezi lékaře a také celou populaci České republiky. Roku 2006 založila první privátní Certifikovanou Anti-Aging Clinic A2C, která je v současnosti jediným centrem nejmodernějších diagnostických a terapeutických postupů Anti-Aging medicíny v České a Slovenské republice a jejíž specializace na zpomalení stárnutí se neustále vyvíjí.