Bergans je norská značka se stoletou tradicí

Bergans je norská značka se stoletou tradicí, kterou v roce 1908 založil nadaný vynálezce Ole Bergan a obchodník Sverre Young. Začali výrobou batohů, které jsou dodnes vlajkovou lodí značky.

Batoh Bergans Helium 40

Vyrobený z odolných, ale velmi lehkých materiálů, navržený ve spolupráci s horolezci, testovaný v přirozených podmínkách. To je ultralehký batoh Bergans Helium 40. Nejlehčí batoh na trhu s plně nastavitelným zádovým systémem je správná volba pro toho, kdo hledá především špičkové lehké vybavení pro outdoorové aktivity jako jsou VHT, lyžování, alpinismus a expedice.

Snadno nastavitelný zádový systém QuickAdjust ™ PRO, čelní vstup, nastavitelné víko s kapsou, poutka na cepíny a další nutnou výbavu, boční vstup, kompatibilita s vodním vakem.

  • objem 40 l, hmotnost 0,96 kg, pro výšku postavy 160–185 cm

  • cena: 5 399 Kč

Batoh Bergans Helium Pro 40

Vyrobený z odolných, avšak velmi lehkých materiálů, navržený ve spolupráci s lyžaři a horolezci, testovaný v přirozených podmínkách. To je lehký batoh Bergans Helium Pro 40. Správná volba pro toho, kdo hledá především špičkové vybavení pro outodoorové aktivity jako jsou VHT, lyžování a alpinismus.

Snadno nastavitelný zádový systém QuickAdjust ™ PRO, kapsa na lavinovou výbavu, nastavitelné víko s kapsou, poutka na lyže, cepíny a na další nutnou výbavu, boční vstup, kompatibilita s vodním vakem.

  • objem 40 l, hmotnost 1,25 kg, pro výšku postavy 160–185 cm

  • cena: 5 999 Kč

Batoh Bergans Rondane 24

Univerzální pánský outdoorový batoh nabízí při nízké hmotnosti dostatečný objem pro kratší a jednodenní toulky přírodou. Zádový panel, ramenní popruhy a bederní pás jsou anatomicky tvarované. Hlavní komora je díky dlouhému zipu snadno přístupná a umožňuje jednoduchý přehled o vašem zabaleném vybavení. Mnoho kapes: síťované čelní a boční kapsy, síťované kapsy na bederním pásu, vnitřní a vnější zipová kapsa.

  • objem 24 l, hmotnost 644 g, pro výšku postavy: 155–200 cm

  • cena: 2 799 Kč

Bunda Bergans Slingsby 3L Jacket

Bunda Bergans Slingsby 3L Jacket s membránou Dermizax NX nepromokne ani neprofoukne a vedle skvělé prodyšnosti je i velmi pružná. Je určena na zátěžové aktivity v náročných podmínkách. Všechny detaily a technické prvky jsou umístěné s nejvyšší rozvahou tak, aby nijak neomezovaly váš rozlet a naprosto a zcela podpořily váš sportovní výkon. Pevná, nastavitelná kapuce je kompatibilní s lezeckou helmou. Dlouhé diagonální dvousměrné zipy v podpaží a přední dvousměrný celorozepínací zip umožňují účinné odvětrávání přebytečného tepla. Dvě přední kapsy jsou důmyslně umístěné tak, že kapsy nepřekáží při používání lezeckého úvazku a bederního pásu batohu.

  • dostupná pánská a dámská varianta

  • cena: 13 599 Kč

Bunda Bergans Slingsby Down Light Jacket w/Hood

Husa s primaloftem. Lehká jako pírko a výborně hřejivá. Perfektní střih a materiály, které nepustí zimu k tělu. Taková je Bergans Slingsby Down Light Jacket w/Hood.

Husa s primaloftem

Když je zima jako když praští, hodí se účinná obrana. Jak při čekání na pomalejší parťáky během výstupu v Alpách, tak i na zastávce autobusu nebo při posezení v kempu. Vždy pak hledáš řešení na dosah ruky. Máme tu řešení pro všechny situace.

Skvělé materiály

Bergans šmakulády nedělá. Tato péřová bunda značky Bergans tě v ostré akci podrží. Kvalitní husí peří s vodoodpudivou úpravu přináší skvělé tepelně izolační vlastnosti. Syntetická izolace Primaloft chrání švy proti proniknutí chladu pod bundu. Svršek je výborně prodyšný a větru odolný. Propracovaný střih zamezuje vyhrnování, když zvedneš ruce. Prodloužená záda, přiléhavá kapuce a přední kapsy tě ochrání v nepříjemných chladných dnech. Bunda je oděru vzdorná a díky DWR úpravě také částečně vodoodpudivá.

Lehká jako pírko

Lepší izolační materiál příroda nemá. Peří je lehoučké a v kombinaci s lehkým Primaloftem tak Bergans přináší bundu s minimální hmotností. Skvělé barvy a technické detaily tuto bundu jistě posunou na přední příčku tvé výstroje. A chceš-li ještě lehčí provedení, je tu verze bez kapuce.

  • dostupná pánská a dámská varianta

  • cena: 7 599 Kč

Bunda Bergans Hareid Fleece Jacket NoHood

Pánská fleece velmi hřejivá bunda Hareid Jacket představuje teplou střední izolační vrstvu, která poslouží i jako svrchní v suchých a chladnějších dnech. Je vhodná pro široké spektrum použití, od všedního dne a kancelář po outdoorové aktivity. Hřejivý fleece materiál zaručuje vysokou míru termoizolace, odolnost vůči opotřebení běžným nošením, nežmolkuje a je barevně i tvarově stálý. Vysoká pružnost umožňuje maximální volnost pohybu. Měkký a příjemný pocit na omak pak pohodlí při nošení.

  • dostupná pánská a dámská varianta

  • cena: 2 799 Kč

Kalhoty Bergans Rabot 365 Hybrid Pants

Pevné, přesto měkké a pohodlné! Rabot 365 Hybrid Pants jsou větruvzdorné, prodyšné a vodoodpudivé softshellové kalhoty z recyklovaného polyamidu, které přinášejí něco extra. Kouzlo těchto kalhot tkví ve zpevnění v oblasti sedu a na kolenou. Mají voděodolnou Cordura na vnější straně a izolační vlnu z merinu, která je perfektní při posezení na studených a mokrých površích. Materiál absorbující vlhkost uvnitř pasu také přispívá k vysokému komfortu kalhot. Obě tkaniny mají vodoodpudivou úpravu bez škodlivých PFAS látek. Pohodlný a rychleschnoucí materiál absorbující vlhkost uvnitř pasu. Výrobek obsahuje textilie schválené společností bluesign® (ekologicky šetrné výrobky). Přední kapsy na zip a kapsa na stehně. Praktické detaily (pas nastavitelný suchým zipem, poutka na opasek, lepené švy na voděodolném materiálu, zesílení spodního vnitřního dílu nohavic) dělají kalhoty velmi vhodnými pro široké spektrum outdoorových aktivit po celý rok.

  • dostupná pánská a dámská varianta

  • cena: 5 599 Kč