Reakce na tiskovou zprávu České Miss ze dne 15. ledna 2018

Rádi bychom uvedli na pravou míru dezinformace, které dnes na tiskové konferenci České Miss uvedla Eva Čerešňáková.

Eva Čerešňáková opakovaně útočí na naši soutěž, a proto tuto situaci budeme řešit právní cestou.

Nyní bychom především rádi reagovali na její tvrzení, že se dopouštíme nekalé soutěže a klameme veřejnost označením naší soutěže jménem Miss Czech republic. Eva Čerešňáková uvedla, že porušujeme práva k ochraně známky Miss České republiky.
„Používám označení, která mám registrovaná jako ochranné známky. Používáme kombinované označení, které se skládá nejen ze slovního prvku, ale zejména z obrazového prvku,“ říká ředitelka soutěže Miss Czech Republic Taťána Makarenko.

„Neporušuji žádná ustanovení o nekalé soutěži. Aby se vůbec mohlo o nekalou soutěž jednat, je nutné porušit všechny podmínky, které zákon s nekalou soutěží spojuje. Ani jednu z těchto podmínek jsem neporušila, mé označení jsou všechna originální, fantazijní a nezaměnitelná a veřejnost si je spojuje s mou soutěží. Není v mém zájmu, aby má označení byla zaměnitelně podobná se současně neúspěšnou soutěží, která svou slávu získala v minulosti díky lidem, kteří se ji již vzdali, prodali ji, nebo od ní odstoupili, to by pro mne nemělo žádný význam. Vytvořila jsem soutěž, která má svou historii, je stabilní, má jediného a stále stejného majitele (mou osobu), své vítězky, které jsou úspěšné na světových soutěžích a dobře reprezentují Českou republiku. Letos startuji již devátý ročník a těším se, že bude opět úspěšný,“ dodala Makarenko.

„Nikoho nekopíruji, ale bohužel mne pomlouvají lidé, jejichž soutěž krásy se letos nesetkala s úspěchem. Tito lidé nevlastní žádná známková práva na MISS CZECH REPUBLIC, kterými by se mohli ohánět, proto se uchylují k pomluvám na základě nekalé soutěže. Je to velmi nízký způsob konkurenčního boje. Já se zaměřuji na svoji soutěž, snažím se být stále lepší a vítáme konkurenci. Konkurence vás vždy žene dopředu. Bohužel jednání slečny Čerešňákové nelze než označit známým rčením tonoucí se stébla chytá,“ uzavřela Makarenko.

Jsme MISS CZECH REPUBLIC!

Děkujeme Vám za přízeň.

 

Mgr. Taťána Makarenko

Ředitelka a zakladatelka soutěže MISS CZECH REPUBLIC