Škola vaření Barvy Asie - Barevná jihovýchodní Asie

Pro všechny milovníky asijské kuchyně připravili v SaSaZu školu vaření, která nabízí skvělé kurzy. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl. 

Náš šéfkuchař Andy Tan s vámi v tomoto kurzu pomyslně procestuje celou jihovýchodní Asii a umožní vám poznat komplikovanější chuťové kombinace typické pro země od Barmy, přes Thajsko a Malajsii až po Vietnam. Naučíte se také kuchařské techniky typické pro tyto země, poznáte nové ingredience a širokou škálu bylinek, které jsou pro jihovýchodní Asii typické. Zjistíte, že autentické pokrmy z jihovýchodní Asie můžete snadno připravit i doma a dozvíte se, kde nakoupit potřebné suroviny. Andy vás naučí, jak vařit, aby jídla, která připravíte, už nikdy nechutnala fádně. Vyzkoušíte si přípravu rolky Kabayaki Unagi Roll s tuňákem, lososem, unagi, chili, řasou wakame, mátou a omáčkou ze sezamu, dále Ga Curry, nebo-li vietnamské žluté kuřecí kari a hovězí Good Morning Beef s nuoi tom pepřovou omáčkou. Naučíte se také připravit speciální koktejl Dua-Zou.

Kurzem vás provede náš šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací SaSaZu spojen od jejího otevření v roce 2009 a v současné době pracuje na pozici hlavního šéfkuchaře a udává tak směr celé naší kulinářské nabídce. Andy pochází z indonéské Jávy a v minulosti pracoval pro přední světové restaurace jako Zenzi nebo Vakzuid nebo v restauraci hotelu Mandarin Oriental. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění. 

 

Kabayaki Unagi Roll (Tuna, salmon, unagi, crispy chilli, wakame seaweed, mint, sesame-vinegar sauce)

Kabayaki Unagi Rolka (Tuňák, losos, úhoř, chilli, wakame mořská řasa, máta, sezamovo-octová omáčka)

Ga Curry (Vietnamese yellow curry, tumeric, chicken, potatoes, rice noodles, lettuce

Ga Curry (Vietnamské žluté kari, tumeric, kuře, brambory, rýžové nudle, ledový salát)

Good Morning Beef (Beef, daikon, long beans, nuoi tom pepper sauce)

Good Morning hovězí (Hovězí, ředkev, fazoky, nuoi tom pepřová omáčka)

Dua-Zou (rum, ginger beer, strawberry, pineapple)

 

Pro více informací, navštivte: https://www.sasazu.com/cs/cooking-school