Bubeník Tokhi otevřel bubenickou akademii! Štěstí mu přišla popřát celá řada známých tváří.

Jeden z nejznámějších českých bubeníků Tokhi vyslyšel své fanoušky a spolu se svojí kapelou Groove Army založil bubenickou akademii. Skvělé je to, že se může přihlásit každý, koho bubnování zajímá a baví. Omezení totiž nejsou žádná, mohou se přihlásit děti i senioři, podmínkou je pouze schopnost udržet v ruce bicí nástroj.

„Akademii jsme se rozhodli otevřít na základě opakujících se dotazů od lidí. Měli jsme z nich radost, ale zároveň jsme přes naše vytížení nedokázali vyhovět. Chci tomu dát tedy řád, vytvořit něco unikátního, protože my nic neděláme na půl plynu. Když už máme mít školu a pravidelně vyučovat, musí to stát za to,“ popisuje vznik Groove Army Academy Tokhi.

Pravidelné kurzy se budou konat několikrát v týdnu v prostorách taneční školy BDS academy v Prahy na Královských Vinohradech. Každou neděli bude probíhat tkz. open class, kam je možné chodit nárazově i pravidelně. „Bubny a tanec jdou spolu ruku v ruce od nepaměti. V Africe třeba bubny, tanec a zpěv vůbec neodlišují, přistupují k tomu jako k celku. Proto se k sobě tyto dvě školy hodí. Jsem rád, že budeme bok po boku s těmi nejlepšími v oboru. “ popsal Tokhi nové spojení.

Tokhi se před nějakým časem setkal na akci s ředitelem BDS academy Fero Bodnárem a zkusili improvizovat. Groove Army bubnovala a tanečníci do jejich rytmu tančili. „Protože se věnujeme hodně free stylu a tomuto stylu tancování, tak jsme udělali takový hokus pokus, který měl úspěch, rok jsme si to nechali uležet a pak jsme se setkali a řekli jsme si, co kdyby se naše cesty spojily, protože hudba a rytmus jdou ruku v ruce,“ vysvětluje Bodnár.

Na slavnostní zahájení Groove Army Academy dorazila celá řada známých tváří, které bubnování nadchlo stejně jako možnost open class lekcí. „Já mám k bicím a k bubnování velmi kladný vztah, protože jsem na bicí hrála od dvanácti let, až později jsem přešla ke kytaře, abych mohla i zpívat. Skvěle jim to šlape, a když hráli, tak jsem měla husí kůži. Bydlím na Vinohradech, takže jsme domluvení, že budu na nedělní lekce chodit,“ sdělila s nadšením Sabina Křováková, která připravuje nový singl ve spolupráci s Xindlem X.  I pro tanečníka Marka Dědíka, který dorazil netradičně s plnovousem, jsou bubny velmi blízké. I zpěvák Zbyněk Drda se rozhodl, že bude Tokhiho kurzy navštěvovat. „Už jsem několikrát za život bubnoval, i když třeba klavír je mi bližší. Ale je super, když se člověk naučí i bubny a může se na koncertech na nějakou písničku doprovodit.,“ řekl zpěvák.

Pro zpěváka Petra Kutheilamají bubny relaxační účinek. „Musím říct, že bubny mají svoje kouzlo, bubnování spojuje lidi a má to takovou zvláštní atmosféru, že to člověka dostane do takového určitého transu, který člověka zbavuje starostí.,“ míní zpěvák, který dokončuje klip k dalšímu singlu. Zpěvačka Nykki, kterou si můžete pamatovat jako frontmenku skupiny 5Angels, se pro bubny nadchla a chce přemluvit kamarádku, aby s ní kurzy navštěvovala. Bubnování si přišel vyzkoušet i Petr Vojnar se svojí přítelkyní. Oba obdivovali, jak dokáží bubeníci perfektně koordinovat pohyby. Moderátorka Štěpánka Duchková přivedla svoje syny, kteří se v bubnování evidentně našli, a tak maminka zvažuje jejich přihlášení do Tokhiho kurzu.