Korunka pro Českou Miss a Miss Universe Slovenské republiky pochází z dílny JK Jitka Kudláčková

Dvanáct nejkrásnějších dívek z Česka a Slovenska se bude 25. srpna 2019 ucházet na finálovém večeru o korunku, kterou získá ta nejkrásnější dívka. Nelehký úkol vytvořit tuto trofej se pro letošní ročník skvěle zhostila soutěže česká rodinná šperkařská firma JK Jitka Kudláčková. Finálový večer jediné národní soutěže krásy proběhne již 25. srpna 2019 v Hudebním divadle Karlín v Praze, televizní přenos začne ve 20.15 na TV Prima.

Česká Miss letos spojila své síly se slovenskou Miss Universe a už teď je jisté, že soutěž je příslibem vysoké úrovně. Každá země si vybere svojí vítězku a navíc bude zvolena československá královna krásy. Boj to jistě bude litý, všechny finalistky České Miss a Miss Universe Slovenské republiky 2019 jsou opravdu krásné.

Přípravy vrcholí a zastihnout někde dívky, tak trochu neformálně, je téměř nemožné. Jedno z posledních setkání se konalo ve zlatnické dílně JK Jitka Kudláčková, kde se dokončovaly korunky pro nejkrásnější dívky.

V dílně JK Jitka Kudláčková vznikalo opravdové umělecké dílo. Zkušený tým se snažil do korunky zanést společné prvky Čechů a Slováků. Prvním společným prvkem jsou národní barvy. Bílou znázorňuje stříbro, které je proloženo červeným zlatem a modrými topazy. Dalším společným rysem, který je typický pro obě země, je paličkovaná krajka a v tomto duchy byly vytvořeny boky korunky. Dále korunka odkazuje na historii řemesla obou zemí a je inspirována původními českými korunami, které byly dříve vyráběny z cizelovaného zlatého plechu a v neposlední řadě dílo ctí ladné a oblé slovanské tvary.

Na tvorbě korunky se podíleli převážně muži. Designér David G. Hrubec a Dušan Mlynarčík, Jitka Mlynarčík Kudláčková na celou realizaci odpovědně dohlížela. „Korunku jsem nechala čistě na mužích v našem týmu. Přišlo mi krásné, že muž vytvoří korunku pro ženu. Jen jsem se snažila stále apelovat na to, aby korunka vítězce nespadla z hlavy. Jsem ráda, že se nám podařilo vymyslet patent tak, aby korunka byla flexibilní a přizpůsobila se tvaru hlavy vítězky,“ vysvětluje přední česká designérka šperků.

Korunka obsahuje kvalitní materiály, přírodní kameny, perly a váží 112g. „Korunka je odlehčená, aby na hlavě vítězky dobře držela, ale zároveň je vyrobena z drahých kovů a přírodních kamenů. Na korunce najdete kromě zlata a stříbra také dva topazy, sedm diamantů s brilantovým výbrusem a dvacet jedna perel z toho devět růžových a dvanáct bílých. Hodnota korunky je zhruba 400 000 Kč za jednu a dá se předpokládat, že vzhledem k umělecké hodnotě, nápadu a použitým přírodním kamenům bude její hodnota stoupat,“ vysvětluje Dušan Mlynarčík, spolumajitel firmy JK Jitka Kudláčková.