Stínící systémy proti ostrému slunci. Chraňte svůj komfort v místnosti

Komfortní prostředí pro bydlení je naprosto zásadní. Umožňuje nám plnými doušky si užívat našeho klidu a soukromí. Součástí každého moderního domova jsou dnes velké skleněné plochy, které dokáží místnost úžasně prosvětlit. Slunce však ne vždy oceníme. Může to být v případech, kdy chceme pracovat na počítači nebo se chceme dívat na televizi. V takových situacích naopak oceníme kvalitní stínící systémy. Ty existují v mnoha variantách a každý si musí zvolit tak, aby splnily jeho představy.

Jak na příliš ostré sluníčko

Venku nám pomohou sluneční brýle, v domácnosti je však zpravidla nenosíme. Proto je potřeba sluneční paprsky v interiéru trošku usměrnit. Snížením míry slunečního svitu také zlepšíte tepelnou pohodu v místnosti. Levnou a designově zajímavou alternativou jsou bezesporu vertikální žaluzie. Ty představují velmi zajímavý stylový doplněk, který se stane ozdobou každého moderního interiéru. Na výběr je řada materiálů:

  • Textilní látky
  • Dřevěné tkaniny

Pokud vám jde kromě stínění také o zmiňovanou tepelnou pohodu, tak byste měli využití vertikálních žaluzií upřednostnit před těmi klasickými horizontálními. Díky tomu, že jsou dále od okna, nejsou totiž tak silně zahřívány sluncem, jako typické horizontální žaluzie montované přímo na okně.

Moderní prvek, díky kterému se budete cítit bezpečně

Jak jsme zmínili v úvodu, stínících systémů je opravdu mnoho. Mezi ty opravdu moderní patří rolety a žaluzie, které se instalují na vnější stěnu domu. Ty jsou často také ovládány pomocí elektromotoru, takže mohou být naprosto pohodlné a automatické. Pokud zvolíte venkovní rolety, taky nespornou výhodou je nabízená bezpečnostní varianta, díky které svůj dům do značné míry ochráníte proti vniknutí. Nepochybně je to velmi zajímavá možnost třeba pro objekty, kde se nezdržujete celoročně, jako jsou například chaty.