Neboj se říct! Osobnosti a influenceři pomohou mladým lidem v nouzi

Děti, které jsou šikanovány od svých spolužáků ve škole, jsou velice křehké nádoby. Alarmující je vzrůstající počet útěků dětí z domu a počet sebevražd mladých lidí. Často za to může i malá odlišnost, špatný prospěch, ale také absentující komunikace dětí a rodičů, což pak některé kompenzují návykovými látkami nebo vlastním agresivním chováním vůči slabším. Co s tím? Nemůžeme se  jen dívat, musíme něco aktivně udělat, snažit se o změnu? I to je důvod, proč vznikl projekt Neboj se říct, který byl představen v krásných prostorách prvorepublikové vily Miloše Havla na Barrandově. 

Celý měsíc byla v různých komunikačních kanálech a mediálních platformách červeno-žlutá grafika, později i s hashtagem #NBJSRCT a každý se ptal, co to znamená… Odpovědí na tutootázku je počin celé řady známých tváří. Vznikl totiž jedinečný videoklip se vzkazy. Najdete jej na youtubovém kanále Neboj Se Říct.

Původní píseň nahráli mladí zpěváci a tento klip má během pouhého týdne více než 100 tisíc views a začínají se komunikovat témata, která jsou v době před vysvědčením více než aktuální. „Je to skvělá věc. Sám jsem si prošel spoustou stresových situací, takže dobře vím, že pomoc je někdy potřeba,“ měl jasno moderátor oficiálního představení projektu, YouTuber a influencer Martin Carev. Song, který nazpívali Tom Sean, Mína, Eso a Dominika Myslivcová je jedním z největších hitů na YouTube posledních dní. V YouTube trendech je v TOP 10, navíc vede prestižní Kissparádu.

„Budeme rádi, pokud se zapojí co nejvíce lidí. Sdílením, vzděláváním ostatních ve svém okolí, komunikací. A kdo ví, třeba společně změníme svět na lepší místo k žití! My se o to snažíme,“ vysvětloval producent Honza Gajdoš. S projektem se ztotožňují například Sabina Laurinová, Martin Dejdar, Ilona Csáková, Rytmus a Jasmina Alagič, Eliška Bučková, Kate Matl či Dominika Myslivcová. Svůj vzkaz poslala také Týnuš Třešničková, která se stále ještě zotavuje po nehodě, naštěstí se už cítí mnohem lépe.

„Každý měl někdy problémy. A když je poblíž někdo, kdo mu s nimi pomůže, je to prostě super. Tenhle projekt je za mě naprosto výjimečný a měl by ho podpořit naprosto každý,“ tvrdil moderátor Petr Vojnar. Bavit se s dětmi o nejen tom, co je baví a těší, ale i o tom, co je trápí. To vidí jako zásadní herečka Sabina Laurinová. Stejně jako další známé tváře poslala mladým lidem 

">vzkaz

Zapojíte se i vy do projektu, nebo budete sedět se založenýma rukama? Volba je jen na vás.

Song Neboj se říct najdete zde

">
 

  

Na výrobě a propagaci videoklipu se podíleli:

Mína - zpěvačka a influencerka, má cca 250 000 aktivnich odběratelů na Instagramu. 

Tom Sean - zpěvák, herec a influencer, má přes 53 000 aktivních odběratelů na Instagramu. 

Eso - mladý slovenský rapper, má 8 000 aktivních odběratelů na Instagramu. 

Dominika Myslivcová - influencerka, zpěvačka, herečka, má přes 223 000 aktivních odběratelů na Instagramu a také český rekord ve shlédnutí písničky na YouTube (přes 80 000 000)

 

Osobnosti, které se zapojily do projektu

Herečka a zpěvačka Sabina Laurinová 

Slovenský raper Rytmus a jeho novomanželka moderátorka Jasmina Alagič 

Zpěvačka Ilona Csáková 

Zpěvák Marian Vojtko 

Zpěvák Jan Bendig 

MISS ČR a moderátorka Lucie Váchová 

MISS ČR a influencerka Eliška Bučková 

Miss Earth Kristýna Kubíčková 

YouTuber Martin Carev 

Moderátor a zpěvák Petr Vojnar 

Kadeřník Tomáš Arsov 

Profesorka zpěvu a zpěvačka Linda Finková 

Zpěvačka Genny Ciatti 

Zpěvačka Kate Matl 

Česká naděje pro F1 Roman Staněk  

Vzkaz známých osobností mladým lidem najdete zde:

Webové stránky projektu najdete zde: http://nebojserict.cz

 Foto: Jaroslav HaueraPatrik Houstecký