4 tipy, jak být zdravější, šťastnější a produktivnější

Zde je několik užitečných tipů, které vám pomohou nastavit pozitivní cíle a stát se zdravějšími a produktivnějšími. Jednoduše se zaměřte na několik základních věcí, které vám pomohou lépe promyslet a splnit vaše osobní cíle.

Vyzkoušejte cestu, která vám pomůže změnit myšlení. Základem je přistupovat k životu jako sportovec, tedy orientovat se na svůj cíl. Ať už potřebujete být produktivnější v práci, nebo obecně v životě, stanovte si cíl a soustřeďte se na něj. Pomůže vám to nejen zlepšit zdraví a kondici, ale zároveň vám to pomůže zlepšit i ostatní oblasti života.

  1. Zeptejte se proč? Pak si to zapište

Buďte upřímní k tomu, proč se chcete zlepšit. Jakmile to napíšete na papír, stane se to skutečným.

Potřebujete zlepšit kondici? Proč?

Potřebujete více energie? Proč?

Potřebujete zhubnout? Proč?

Důvod, který uvedete, vám pomůže pochopit, jak můžete nejlépe splnit své cíle. Například, pokud řeknete, že musíte zlepšit kondici, protože chcete mít více energie na hraní se svými dětmi, pak dává smysl budovat své aktivity se zapojením dětí. Mohli byste s nimi závodit nebo na sobě pracovat, zatímco oni jsou pohrouženi do činnosti, kterou milují. Tímto způsobem splníte svůj cíl ke zlepšení kondice a děláte něco, co vás učiní šťastnějšími.

  1. Nastavte cíl a vytvořte plán

Mnoho lidí zjistí, že jakmile mají specifický cíl, motivuje je to k tomu, aby začali. Začněte s něčím dosažitelným a ujistěte se, že váš cíl je hmatatelný. Rozhodování o „fit“ je docela abstraktní, proto se pokuste kvantifikovat, co chcete dělat. Možná budete chtít chodit venku alespoň 10 minut každý den, nebo chcete být dostatečně fit, abyste se mohli zúčastnit pětikilometrového běhu za tři měsíce. Přemýšlejte o tom, co můžete udělat a co budete dělat, abyste se stali aktivnějšími.

  1. SDÍLTE svůj cíl

Řekněte lidem o svém cíli, mohou vám pomoci zůstat na správné cestě. Pokud se o své plány podělíte s blízkými, přáteli nebo spolupracovníky, pomůže vám to přistupovat k němu zodpovědněji. Verbální závazek může také přispět k posílení vaší motivace. Jakmile jste se slovně zavázali, že se zlepšíte, vytvoří to na vás mírný tlak, že se vás někdo zeptá, jak vám to jde. To vám pomůže motivovat se ve dnech, kdy jste unaveni nebo se snažíte najít omluvu pro ukončení své cesty.

  1. PLÁN pro úspěch namísto neúspěchu

Nesabotujte se. Pokud nenávidíte běh, pak budete přidání běhu do vašeho plánu podvědomě sabotovat ještě před tím, než začnete. Ano, běh je pro vás dobrý, ale pokud to přinese zpět hrozné vzpomínky na hodiny tělocviku nebo běžecké závody, pak raději zvolte něco jiného. Vyberte si aktivitu, která vás baví. S tolika fyzickými aktivitami, ze kterých si můžete vybrat, určitě najdete něco, na co se můžete každý týden těšit.

Zjednodušeně řečeno: najděte si PROČ, napište svůj CÍL, SDÍLEJTE svůj cíl, vytvořte PLÁN a zamiřte k úspěchu ve všem, co děláte.