Co dělal tým HC Olymp na klinice estetické medicíny?

Hokejisté z HC Olymp Praha se spojili s klinikou estetické medicíny Petra Clinic a nejen proto, aby byli krásnější a zajímavější... Především je spojuje shoda v názorech, že pomáhat je důležité! Pánové Martin Dejdar, Pavel Nový, Pavel Nečas, Petr Vacek, Dominik Hašek, Matyáš Hložek, Jan Mühlfeit, Mirek Topolánek, Miloš Knor, ale také syn Martina Dejdara Matěj se setkali v centru Prahy na terase kliniky, aby jejich vysvětlili novinářům, proč vše dělají, ale i to, že pomáhat není tak jednoduché, jak se může na první pohled zdát.

„S Petra Clinic náš tým do dnešního dne spojovala činnost pro Nadační fond Kapka naděje. Naše exhibiční utkání hrajeme právě pro ně. Nutno říct, že většina týmu HC Olymp Praha jsou muži nad 30, možná ve většině nad 40 let. V nabídce kliniky nejsou jen procedury estetické, ale i rehabilitační a regenerační, což se nám velice hodí,“ upřesňuje Martin Dejdar.

Až na výjimky nejsou členové týmu profesionální sportovci, takže často podobné služby potřebují. „Dost využívám rázovou vlnu na rehabilitační zranění a namoženiny. Prospívá to zdraví a některé procedury mohou vyřešit i dermatologický problém,“ vysvětluje Martin. Rehabilitace jsou zvlášť pro sportovce velmi přínosné, a to hlavně kvůli zraněním.

Profesionální hokejista Dominik Hašek by mohl vyprávět. „Měl jsem utržené pravé tříslo a druhé operované. Také jednou potrhané postranní vazy v koleni. Každé z těchto zranění si vyžádalo několikaměsíční rekonvalescenci,“ vzpomíná. Hašek nedá dopustit na masáže a moderní formy elektroléčby. Doporučuje mužům, aby si podobné zákroky dopřávali. „Proč by se měli stydět za estetickou péči, za relaxaci nebo za to, že se o sebe starají? Každý přece chceme vypadat krásně.“

Někdo má štěstí a takové rány ze sportovních bitev nemá. „Jako dítěti mi pan profesor odstranil velké mateřské znaménko na bradě, po kterém mi zbyla jizva, kterou mi moji vrstevníci v chlapeckém věku záviděli,“ popisuje Pavel Nový svoje největší zranění. A jak se o sebe po zápasech stará? „Rehabilitaci v každém případě doporučuji ať kvůli únavě, či operaci anebo jen tak se proladit do plusu,“ říká.

„Muži k nám docházejí spíše samostatně, převážně na rehabilitace a laserové epilace. Rádi využijí i procedury z řad wellness health, preventivní péče o zdraví a kondici. Jsou vždy spolehliví a přesní. Prostě mají disciplínu,“ říká o sportovcích majitelka kliniky Petra Řehořková.

Členové hokejového týmu si užili dopoledne plné péče a teď už jim nebrání nic v tom, aby na golfovém turnaji 28. srpna na Karlštejně vybrali co nejvíce peněz na pomoc dětem z Kapky naděje.

Foto: Petra Clinic