Cenu Elišky Junkové převzala Olga Ollie Roučková

Prestižní anketa Zlatý volant má za sebou již 42. ročník. Slavnostní galavečer se konal v industriálním prostředí prvorepublikového strojírenského podniku Pragovka v pražských Vysočanech, kde jako květ růže zářila Olga Roučková, terénní čtyřkolkářka. Odnesla si Cenu Elišky Junkové pro nejlepší závodnici.

„Já jsem vždycky ukecaná a tady mi došla řeč. Být nominovaná na jednu z nejprestižnějších anket v České republice a ještě k tomu ji vyhrát, je absolutně nepopsatelný pocit,“ vyjádřila své první dojmy křehce vypadající Olga Roučková, kterou každý zná jako Ollie, první Češku, která dojela nejtěžší závod světa Rallye Dakar.

„Dakar 2018 odstartoval můj nejúspěšnější rok na čtyřkolce v celé mé kariéře, bez nadsázky zopakovat medailovou pozici na Dakaru a na mistrovství Evropy už se mi asi nepovede,“ vyhodnotila své dosavadní závodění Ollie. „Mám za sebou dva nádherné roky, kromě dakarských, evropských a světových úspěchů mi přinesly něco úžasného, zjistila jsem, že mám okolo sebe skvělý tým lidí, ty nejlepší přátelé a úžasné fanoušky. Takovou podporu jsem nezažila za všech těch 12 let závodění dohromady. Moc Vám všem děkuji!“ Se skromností sobě vlastní shrnula Olga Roučková svoji cestu na vrchol.