Jak chutnají Velikonoce? Čokolády Mazanec, Chleba a Víno od Ajaly vám napoví

V Ajale vědí, že mateřství je jedním z nejkrásnějších, ale také nejnáročnějších úkolů na světě. Proto jako poděkování všem maminkám vytvořili limitovanou edici čokolád Fika. Fika je slovo, které ve švédštině znamená pauzu, a tu přeci maminky přesně potřebují. Švédskou inspiraci tahle tabulka nezapře ani v chuti – voní po kardamomu a vylepšená je typickou švédskou máslovou sušenkou. Touto tabulkou tak můžete maminkám věnovat ten nejcennější Fika zážitek – přestávku, která jim dopřeje sladký únik z každodenního shonu.

Čokoláda Fika vznikla ve spolupráci s Kristinou Lund, alias Děvčetem u plotny. Tahle super máma ví, jak si užít každičký moment do posledního doušku. Nebo v tomto případě spíš do poslední kostičky čokolády. 

Jaká tedy je pauza v čokoládové podobě? Ajala ozvláštnila svou výběrovou čokoládu o na severu oblíbený kardamom a navrch položila typickou švédskou sušenku podle Kristinina receptu ze stejnojmenné kuchařky. Sušenka kolasnittar s třtinovým cukrem a medem čokoládě dodává máslovou chuť, křupavý element a jedinečné kouzlo švédské pekařské tradice.

Čokoláda FIKA, 60 g, na ajala.cz za 135 Kč. Složení: bio kakaové boby, bio sušená třtinová šťáva, bio kakaové máslo, sušenka kolasnittar (hladká mouka, máslo, třtinový cukr, med, soda), kardamom. Obsah kakaového podílu: 70 %.

Nechte letos květiny na rozkvetlé louce a dopřejte maminkám fiku a k tomu jim věnujte Fiku! Tedy když to přeložíme ze švédštiny: Dopřejte na Den matek maminkám pauzu a věnujte jim čokoládu Fika, kterou si svou pauzu mohou udělat ještě o chlup sladší a příjemnější.