Emirates slaví Íd al Fitr na palubě a v salóncích

Přímo na palubě oslaví Emirates svátek Íd al Fitr nabídkou široké škály regionálních chutí, novými arabskými filmy a televizními seriály v palubním systému ice, v salóncích pak bude podávat tradiční pokrmy spojené s touto oslavou.

Chutě Ídu na palubě Emirates

Od 10. do 13. dubna budou mít zákazníci Economy Class letící z Dubaje možnost ochutnat oblíbené chutě svátku Íd, jako je kuřecí biryani s křupavou smaženou cibulkou, rozinkami a kešu oříšky nebo jehněčí kuličky s rýží vermicelli a bohatou omáčkou z čerstvého sýra laban. Mezi dezerty zazáří tradiční chalva s kardamomovou omáčkou a čokoládová pěna s datlovou drobenkou.

Zákazníci tříd Premium Economy a Business Class mohou ochutnat tradiční kuřecí mashwi el jeder, pečený rýžový pokrm se spoustou exotického koření podávaný s cizrnou a pečenými brambory, nebo si pochutnat na marinované rybě v kořeněné rajčatové omáčce a máslové rýži. Dezertem bude tradiční krupicový dezert namoura s příchutí pistácií a ibišku s malinovým tvarohem nebo šťavnatý vanilkovo-růžový pěnový dort.

Cestující ve First Class ochutnají lahůdky, jako je mořská ryba v tradiční rajčatové omáčce s rýží basmati, dušená hovězí žebra machbouse s voňavou rýží a místní směsí koření nebo šťavnaté jehněčí kebaby marinované v pikantním rajčatovém másle. Mezi dezerty bude patřit vanilkovorůžový pěnový dort s pistáciovým krémem nebo teplé pomerančové brownies podávané s krémem z bílé čokolády a vanilky a karamelovou omáčkou. Všem cestujícím bude servírováno mini pohoštění s přáním „Eid Mubarak“ (požehnaného svátku) a sladkou dýní Asseda, zákazníci tříd Premium Economy, Business a First Class navíc dostanou mandlovo-meruňkový koláček.

V palubním salónku letadla A380 Emirates čeká na zákazníky výběr emirátského pečiva a arabské kávy či pistáciový nebo šafránovo-kardamonový dort.

V salóncích společnosti Emirates v Dubaji si zákazníci First Class mohou 10. dubna vybrat z široké nabídky, která zahrnuje arabskou kávu, džus jallab (vyrobený z rohovníku, datlí, hroznové melasy a růžové vody) a kamarruddin (vyrobený z meruněk, pomeranče a medu), teplé a studené tradiční arabské předkrmy, jehněčí ouzi nebo arabský míchaný gril. Následně mohou ochutnat sladké dobroty jako kunafa (arabský dezert vyrobený z tenkých nudlí a sirupu), kathayef (sladké pirožky s oříškovou náplní) a bassbousa (dezert z krupicového těsta a pomerančové vody). V salóncích Business Class bude po celý den k dispozici klasická kuřecí khabsa a řada lákavých dezertů, jako jsou datlový mammoul, pekanové závitky baklava a šafránová bassbousa. Cestující Business a First Class si v salónku mohou pochutnat na domácí baklavě a arabské kávové zmrzlině vyrobené speciálně pro oslavy svátku Íd.

Zábava na svátek Íd na ice

V systému palubní zábavy ice bude pro cestující během svátku Íd al-fitr k dispozici rozmanitý obsah čítající přes 6 500 zábavních kanálů na vyžádání a více než 2 000 filmů z celého světa. Mezi nimi najdeme více než 100 arabských filmů, včetně novinek Amakor, El Saf El Akheer a Al Masafa Sefr, a skoro 300 hollywoodských filmů s arabskými titulky, včetně novinek Napoleon, Aquaman a Ztracené království, Přání, Ferrari a Zabijáci rozkvětlého měsíce. Dále je na výběr 46 kanálů arabských televizních seriálů, včetně Chef Bel Beit, Lo'bat Al Hayah a seriálů od společnosti Shahid, jako je Batn El Hout, Seeb Wa Ana Aseeb a El Ghareeb. Cestující s Emirates mají k dispozici 15 kanálů arabských podcastů a audioknih, včetně Svatého Koránu a 500 kanálů arabské hudby nejrůznějších žánrů – pop, klasika, khaleidž, maghrebi a arabské fusion.