Veronika Žilková použila při castingu Muže roku stejný metr jako na adepty herectví

Herečka Veronika Žilková se letos na prvním castingu letošního ročníku soutěže Muž roku stala předsedkyní poroty a šlo jí to skvěle. Použila obdobný systém hodnocení jako u přijímaček na hereckou školu.

„Dvacet let sedím u přijímaček na herecké školy, kde během 5 minut musím poznat, kdo je například Marek Lambora, kterého jsem přijímala na konzervatoř, nebo kdo je Aleš Cibulka, kterého jsem přijímala na „vošce“. Je to systém, kdy se snažíte adepta dostat z jeho komfortní zóny, aby nevyprávěl, co si doma připravil, ale aby porota měla šanci toho člověka poznat. Jak je na tom fyzicky, jak mu to myslí, jak je jazykově vybavený a podobně," prozradila Veronika Žilková. V porotě zasedla řada známých osobností a odborníků, tedy spíše odbornic na krásu, například uznávaná lékařka Zuzana Macko z Kliniky Face Expert, jejímž výrazným pracovním podpisem se stal Lips by Dr. Macko (pozn. redakce: úprava rtů).

Herečka také hned odstranila židli, na které účastníci castingu usedají před porotu. „Na podiu při soutěži Muž roku také finalisté nesedí. Musíme vidět, jestli se dovedou pohybovat. Je to řeč těla. Po tom všem musí mít ještě charisma a osobní kouzlo. Takovému člověku nějakou tu fyzickou nedokonalost odpustíte. Je to stejné jako u herců,“ říká Veronika Žilková.

Soutěž mužské krásy a sympatií letos slaví 25 let trvání. Finálovým kláním prošly tisíce mužů, ti nejlepší přivezli cenné kovy ze světových soutěží, ale většina si ze soutěže odnesla „jen“ novou životní zkušenost, což není málo! „Nezávidím porotě, protože každý z chlapů je něčím jedinečný a vybrat finálovou dvanáctku není jednoduché,“ uvedl ředitel soutěže David Novotný a potvrdil, že  se letos přihlásilo nebývalé množství mladých mužů.

Druhé kolo castingu, které se koná 20. dubna 2024 na pražském na Střeleckém ostrově.

Úvodní foto: (zleva) Veronika Žilková, MUDr. Zuzana Macko, Petra Dobrovská