Pro Zuzanu Macko byla estetické dermatologie jasnou volbou

Zuzana Macko ví, jak udržet mladost a svěžest svých klientů, krása prý je v detailech, míní odbornice na estetickou medicínu. Medicína pro ni kdysi byla jasná volba. Tím podstatným impulsem bylo vážné onemocnění tatínka, který měl nádor kůže. Od prvopočátku byla rozhodnutá, že se bude věnovat estetické dermatologie, oboru, který spojuje chirurgii, estetické zákroky a klasickou medicínu.

Ke specializaci korektivní a anti-agingové medicíny ji přivedl silný životní příběh, ale to rozhodně nestačí, aby patřila mezi ty nejlepší. V oboru se nadále vzdělává a zdokonaluje. Účastní se zahraničních stáží, navštěvuje světově uznávané kongresy. Sama se záhy stala vyhledávanou a mezinárodně uznávanou školitelkou a členkou prestižních společností v oboru estetické dermatologie. Je majitelkou a vedoucí lékařkou soukromé kliniky v Praze.  Její metoda úpravy rtů je vyhlášená a k preciznosti dovedla i další lékaře nejen na své klinice. A v čem se liší od ostatních?

„Po dlouholetém studiu a školení v zahraničí jsem si vytvořila vlastní autorské techniky. Tyto techniky u klientů vždy používám podle toho, aby výsledné rty zapadly do celkové harmonie obličeje a velmi často tyto techniky na jednom klientovi i kombinuji,“ prozradila sympatická lékařka.

Lips by Dr. Macko je dnes již silným pracovním podpisem. Ve svých začátcích však Zuzana Macko zažila, že se zkušenosti v estetické medicíně příliš nepředávaly směrem ke konkurenci, ale ona sama dospěla ke zcela jinému rozhodnutí. „Je velmi důležité posunout své zkušenosti dále a mám radost z toho, že můžu školit lékaře, což mě baví a zároveň tak trochu můžu zvyšovat úroveň estetické medicíny v České republice,“ říká uznávaná lékařka.

Oblíbenost zákroků v oblasti estetické medicíny stoupá a Zuzana Macko míní, že je to popularitou estetických zákroků. Lidé potřebují v dnešní době vypadat dlouho svěže, mladě a celkově se chtějí cítit dobře. Estetická medicína už dávno není jen o nepřirozených výsledcích a zákrocích, které úplně změní vzhled. V posledních letech se nejvíce věnuji prevenci a tomu, jak dlouho udržet mladost a svěžest našich klientů do budoucna,“ uzavřela naše krátké povídání o korektivní a anti-agingové medicíně.