Adam Plachetka s Ondřejem Havelkou a Melody Makers uvedou v Ostravě program Nebe na Zemi

Operní zpěvák Adam Plachetka s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers vystoupí 21. března v ostravském Gongu s koncertním programem Nebe na Zemi. Společně uvedou nesmrtelné písně Jaroslava Ježka s texty Voskovce a Wericha. Diváky tak přenesou do prvorepublikové éry jazzu, swingu a taneční hudby.

Zazní dvacet nestárnoucích písní tehdejší populární hudby z repertoáru Osvobozeného divadla - od jazzových a swingových (Ezop a brabenec, Tři strážníci), přes blues (Klobouk ve křoví, Tmavomodrý svět), milostné písně (Svítá, Když se usmívala) až po vtipné parodie (Holduj tanci, pohybu). Navíc oproti jejich novému společnému albu Nebe na Zemi proloží oba pánové hudební program vtipným průvodním slovem. Nebe na Zemi je také nominováno na Cenu Anděl v kategorii Společný projekt.

Adama Plachetku známe především jako operního pěvce, sólistu Metropolitní opery v New Yorku a objev světové operní scény. V letošní sezóně je v Metropolitní opeře k vidění v Pucciniho La Bohéme, ve Státní opeře ve Vídni září v Rossiniho Lazebníkovi sevillském, v milánské La Scale má na programu Mozartův Requiem.

Již na svém prvním sólovém koncertě v O2 areně v roce 2020 Plachetka ale dokázal, jak lze bourat případné bariéry mezi klasikou a dalšími žánry. Okouzlen melodiemi Jaroslava Ježka a texty Voskovce a Wericha se Adam Plachetka spojil s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers, aby s nimi uskutečnil svůj další výlet mimo operní žánr za novým hudebním dobrodružstvím - koncertní program Nebe na Zemi. Spolupráce s Adamem Plachetkou byla jedním slovem skvělá. Adam mne přijal a respektoval jako poněkud staršího mentora, který má s interpretací meziválečné populární hudby již dlouhodobé zkušenosti. Já jsem se naopak z pozice jakéhosi režiséra snažil ctít jeho mimořádné schopnosti špičkového pěvce,” říká o spolupráci Ondřej Havelka.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.

Adam Plachetka & Ondřej Havelka a jeho Melody – Rub a líc:

">

Bonus: Ondřej Havelka a Adam Plachetka: Holduj tanci, pohybu:

">

Nebe na Zemi:

">

Ezop a Brabenec:

">