Světoznámé operní pop trio se po fenomenálním úspěchu vrací do Prahy

Hvězdy současné pop-opery, italské trio Il Volo, se po roce vrátí do Česka. Jejich další pražský koncert se uskuteční 12. října 2024 opět v O₂ areně. Kapela tvořená Pierem Barone, Ignaziem Boschettem a Gianlucou Ginoblem fanouškům slibuje nezapomenutelnou show plnou vášně, klasických italských hitů, ale i moderních a nových skladeb. Vstupenky na koncert jsou již nyní v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

„Minulý rok zaznamenali obrovský úspěch a odezvy nás povzbudily, abychom je letos znovu pozvali do Prahy. Trio prokázalo svou schopnost uchvátit publikum všech věkových kategorií svými jedinečnými hlasy a vášnivými výkony. Jejich hudební repertoár sahá od klasických italských melodií po moderní pop-operu, což zaručuje, že návštěvníci koncertu si užijí rozmanitý a nezapomenutelný hudební zážitek,“ říká Roland Horváth, organizátor koncertu z Koncertpromo a BRICS Entertainment, o návratu kapely, které se nedávno s velkým úspěchem také objevila ve finále prestižního hudebního festivalu Sanremo, jenž už jednou vyhrála.

Il Volo loni poprvé navštívilo Českou republiku a fanoušci je za večer odměnili potleskem vestoje. Trio, které v roce 2015 reprezentovalo Itálii na Eurovizi a skončilo na třetím místě, Prahu oslnilo nejen svým pěveckým talentem, ale také vtipem. Zpěváci, doprovázení orchestrem Bohemian Symphony Orchestra Prague, s posluchači během koncertu pravidelně komunikovali a vtipkovali.  Jako host si s kapelou zazpívala i zpěvačka Tereza Mašková, která je jejich dlouholetou fanynkou. Spolu si zazpívali píseň Canzone Per Te. Zazněly pak také skladby My Heart Will Go On od Celine Dion, Hallelujah Leonarda Cohena nebo Sinatrova My Way.

Skupina se dala dohromady v roce 2009 během účasti všech zpěváků v televizní talentové soutěži Ti lascio una canzone na italské televizi. Následně zaznamenala raketový vzestup na mezinárodní scéně, kde se proslavila svým jedinečným stylem, který kombinuje tradiční italskou operu s moderními popovými prvky, často označovaným jako pop-opera. Jejich repertoár zahrnuje klasické italské písně, ale také modernější skladby. Il Volo jsou známí svými silnými a emotivními výkony, jenž často obsahují harmonické trojhlasy. V průběhu své kariéry skupina vydala několik úspěšných alb, které byly oceněné i na mezinárodní úrovni.

Jedním z největších úspěchů italského tria bylo vítězství na prestižním hudebním festivalu Sanremo v roce 2015 s písní „Grande Amore“. Tento triumf jim otevřel dveře k účasti v Eurovision Song Contest stejného roku, kde obsadili třetí místo.

https://www.instagram.com/ilvolomusic/

Předprodej vstupenek:

https://www.ticketportal.cz/event/IL-VOLO

https://www.ticketmaster.cz/artist/il-volo-vstupenky/863308