Bez zdravé pokožky není zdravých vlasů

Konečně pomalu odhazujeme čepice a můžeme ukázat, co se pod nimi skrývá! Ale abychom se mohli pyšnit svou hřívou, musíme se soustředit na místo, odkud roste. Na pokožku hlavy. Ta totiž v zimě trpěla nejvíc, ať už vlivem mrazivého počasí nebo nošením čepic. Pojďme si ukázat, jak ji zrestartovat a připravit na jaro.

Vlasová pokožka má svůj vlastní svět – mikrobiom. To znamená, že na ní žijí nejrůznější bakterie, které se starají o její zdraví. Když se však přemnoží, nastává problém. Pokožka může být více citlivá, náchylná k podráždění, mohou se začít tvořit lupy a další nemoci, které vás potrápí. Zmíněné problémy uberou na kvalitě vlasů, které se začnou ztenčovat, řídnout a padat. Abychom těmto nepříjemnostem předešli, je důležitá prevence. Jak na ni? Pokožku je důležité správně umývat. Šampon nanášejte na mokré vlasy a pokožku hlavy během mytí masírujte bříšky prstů. Vlasy a pokožku umývejte vždy 2× - první mytí odstraňuje povrchovou nečistotu, druhé jde více do hloubky vlasu a na pokožku hlavy. Produkty vybírejte vždy na doporučení kadeřníka. Do své rutiny zařaďte pravidelný detox neboli hloubkové čištění, které uvolní póry a odumřelou kůži, odstraní mastnotu a usazeniny produktů.

Pro řádný detox doporučujeme Tea Tree Special Detox Foaming Salt Scrub, který obsahuje himalájskou sůl a sopečný popel, které očišťují pokožku od odumřelých buněk, mastnoty, nánosů produktů, smogu či prachu. Navíc jsou tyto složky obohaceny o antioxidanty, které bojují proti oxidačnímu stresu. Obsažený zelený jíl dodává pokožce potřebné vitamíny a minerály, aby mohla produkovat zdravé silné vlasy. Peeling připomíná pastu a nanáší se na navlhčenou pokožku, aby se mohla masáží vytvořit aktivní vodnatá pěna. Důležité je produkt z pokožky a vlasů důkladně opláchnout.

184 g, DPC 1 019 Kč / 33,35 €

 

Pokud toužíte po očistě ale zároveň i po regeneraci a obnově, máme tu pro vás Tea Tree Special Hair and Scalp Treatment.  Tento peeling a treatment v jednom nejenže odstraní odumřelé buňky, nečistoty a lupy, ale taky pokožku vyživí, zregeneruje a rozproudí! Díky chladivému efektu zavnímáte, jak nečistoty a všechen stres odchází pryč.

Tento zázrak si poradí se všemi typy pokožky a má antiseptický, antibakteriální, antimykotický a protizánětlivý účinek. Aplikuje se na suchou pokožku. Ideální je si vlasy rozdělit po pěšinkách, vmasírovat treatment a nechat jej působit.  

Jak často peeling používat? Obecně doporučujeme jednou týdně. V případě, že trpíte na lupy, klidně můžete peeling provést dvakrát týdně pro intenzivnější očistu. Pokud máte citlivou pokožku, je podrážděná či náchylná k poranění, doporučujeme intenzitu používání zmírnit na jednou za měsíc, aby nedošlo k přílišnému obrušování citlivých míst.

150 ml, DPC 943 Kč / 30,87 €

 

Kromě detoxu je ideální dopřát pokožce ještě extra péči v podobě vlasových tonik či sér, která jí dodají intenzivní hydrataci, vitaminy a ochranu. Za nás je absolutním miláčkem Paul Mitchell ® Clean Beauty Scalp Therapy Drops sérum z řady Clean Beauty od Paul Mitchell. Obsahuje vinnou révu, která poskytuje vybalancovanou směs specifických minerálů pro zdraví kožního mikrobiomu. Klíčovou složkou je zinek, minerál, který se hodně využívá v pleťové kosmetice. Zde v séru má ochrannou funkci. Vytváří totiž na pokožce mikrofilm, jež chrání před UV zářením v širokospektrálním pojetí, a to tak, že odráží, absorbuje a rozptyluje UV záření. Neobsahuje však SPF faktory, takže se nejedná o ochranu při opalování na přímém slunci. Sérum je ideální prevencí pro ochranu vlasové pokožky před volnými radikály a vnějším prostředí. Intenzivně zklidňuje a je tak vhodné pro citlivou a podrážděnou svědivou pokožku, které přináší okamžitou úlevu.

Nedílnou součástí péče o pokožku hlavy je také fénování. Není dobrý nápad zabalit vlasy na půlhodiny do ručníku či turbanu, nebo jít spát s mokrými vlasy. Proč? Protože se pokožka zapaří a je náchylná k přemnožení bakterií a vzniku plísní. Proto opravdu neváhejte a vyfoukejte si pokožku hlavy fénem. Zabráníte tak neštěstí.

Dopřejte pokožce hlavy pozornost a speciální péči, kterou potřebuje. Nezapomeňte na masáž, která nejenže stimuluje růst vlasů, ale také může být příjemným rituálem pro navození klidu po náročném dni. Pokud cítíte, že máte vážnější problémy s pokožkou, které se vám nedaří řešit vlasovými produkty, obraťte se na trichologa, který vás odborně vyšetří a navrhne kroky k vyřešení vašich trápení.

50 ml, DPC 1 066 Kč / 34,87 €

Produkty v prodeji v kadeřnických salonech nebo na oficiálním e-shopu John Paul Mitchell Systems®