Objevte destinace s nejlepšími hotely pro dospělé, kde si užijete zasloužený relax

Zvuky šumícího moře, skřehotání racků a šustění papíru při listování oblíbenou knížkou. Taky je tohle vaše představa o perfektní dovolené – dovolené bez okolo pobíhajících dětí, věčného křiku a hlasitého pláče? V tom případě čtěte dál. Představíme vám totiž místa, kde si užijete dokonalý odpočinek, ale i zábavu přesně podle vašeho gusta. Máte už sbaleno?

Dovolená jde ruku v ruce s odpočinkem. Zatímco v práci se naše tělo udržuje neustále v pohotovosti, abychom mohli reagovat na jakékoliv podněty, během dovolené se pro změnu aktivuje parasympatický, klidový nervový systém, což je doprovázeno zpomalením pulzu, poklesem tlaku i klidnějším a hlubším dýcháním. Díky tomu máme lépe okysličený mozek a celé tělo, lépe se nám spí, a dokonce nám to i víc myslí. Zkrátka odpočíváme. Ne vždy to ale jde – obzvlášť když jsou všude kolem nás skotačící děti.

Zima je ideální období k rezervaci dovolené

Pokud tedy potřebujete během svého volna opravdu vypnout, neváhejte využít možnosti hotelů pro dospělé, které ubytovávají pouze dospělé turisty. Zaručujeme vám, že vás nebude rušit křik ani pláč, pobíhání dětí u snídaně nebo cákání v bazénu. Ať už se rozhodnete jet sami, s partnerem nebo kamarády, doporučujeme nákup zájezdu zbytečně neodkládat. Podle psychologů je právě začátek roku ideální dobou k rezervaci první dovolené. Již samotný nákup totiž spouští v našem mozku koktejl hormonů, který okamžitě zlepšuje náladu, kognitivní funkce a snižuje stres. Včasná rezervace se však vyplatí i z cestovatelského hlediska:

V CK Blue Style doporučujeme s nákupem dovolené neotálet. Díky first minute máte neomezené možnosti výběru termínu, oblíbeného hotelu a dalších služeb za ty nejlepší ceny. Garantujeme vám ovšem i další výhody, například slevy pro dospělé i seniory, bezplatnou změnu zájezdu, nízkou rezervační zálohu nebo pojištění zdarma,“ komentuje first minute zájezdy expertka na cestování a obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek a dodává:

Vydejte se na nevšední cestu, která je určena pouze pro dospělé, a objevte svět, kde se snoubí komfort, odpočinek i dobrodružství. Začněte skleničkou vína v letadle, ubytujte se v dokonalém hotelu bez dětí a vychutnejte si relax u moře i nezapomenutelné výlety za horizont rezortu. Objevte skryté kouzlo místních kaváren i restaurací a nechte se unášet neobyčejnými zážitky. Protože dovolená určená pro dospělé je o svobodě, objevování a nekonečném pohodlí.“

A kam se vydat? Představujeme vám pět nejzajímavějších destinací, které jsme vybrali společně s expertkou na cestování Lenkou Pátek:

Modré a fotogenické Řecko

Pokud chcete odjíždět z dovolené s novými zážitky, doporučujeme vám vyzkoušet podmanivé Řecko – zemi, kde se střetává antický svět s moderním, nabízející nejen nádherné písečné pláže a azurové moře, ale i starobylé památky, lahodnou řeckou kuchyni v místních tavernách nebo sportovní vyžití všeho druhu. Mezi turisty boduje nejen díky různorodým pobřežím na pevnině a malebným ostrůvkům, ale i stabilnímu počasí a také mimořádnému historickému bohatství – vždyť právě zde vznikla před více než dvěma a půl tisíci lety kolébka evropské civilizace. V případě, že potřebujete na čas vyskočit z běžného kolotoče a načerpat sílu, nabízí Řecko velký výběr stále oblíbenějších hotelů pro dospělé. Hotely pro dospělé najdete ve všech známých letoviscích, jako je Kréta, Rhodos, Santorini, Zakynthos nebo Korfu.

Egypt, země faraonů a písečných dun

Země faraonů, pyramid a nekonečných pouští nabízí nejen fascinující kulturní zážitky, ale i nádherné pláže u Rudého moře, které jsou jako stvořené pro ničím nerušený odpočinek. A pokud dáváte přednost rytmické hudbě, tanci a skvělým koktejlům, Egypt je destinací přímo pro vás. Užijte si klidné chvíle v resortech s hotely pro dospělé, kde můžete relaxovat u bazénu nebo se věnovat šnorchlování v křišťálově čisté vodě plné barevných korálů a ryb. Kromě toho vás tady čekají výlety do historického Luxoru, plavby po Nilu, návštěva slavných pyramid v Gíze, cvičení jógy na pláži nebo dobrodružná jízda pouští. Nudit se rozhodně nebudete! Hotely pro dospělé se nachází nejen v turisticky vyhledávané Hurghadě – například Hotel Meraki Resort, ale také v letovisku Sharm El Sheikh nebo Marsa Alam – například Hotel Casa Blue Beach Resort.

Turecko na pomezí dvou kultur

Země ležící na křižovatce Evropy a Asie je jako stvořená pro skvělou odpočinkovou dovolenou. Zrelaxovat se zde můžete v hotelech pro dospělé ležících podél nádherného pobřeží Egejského a Středozemního moře. Nenechte si ujít místní dechberoucí pláže s čistým bílým pískem ani bohaté kulturní dědictví. Navštivte historické památky, jako jsou pozůstatky antických měst Efes a Termessos nebo kaňon Köprülü. Prozkoumejte úchvatné bazary, ochutnejte tradiční turecké speciality a nechte se unést atmosférou tohoto jedinečného místa. Nádherná ubytování pouze pro dospělé, která dokonale naplní vaše představy o nezapomenutelné dovolené, najdete na Turecké riviéře v letoviscích Alanya, Side – například Hotel Alba Royal nebo Antalya.

Sluncem zalitá Mallorca

Mallorca je s velikostí 3 650 km² největším ostrovem Španělska a opravdovou ikonou ve světě dovolených. Kromě slunečných pláží s jemným pískem a křišťálově čistým mořem Mallorce nechybí ani bohatá historie z dob Maurů a Římanů nebo pulzující noční život. Navštivte historické hlavní město Palma s jeho impozantní katedrálou La Seu, prozkoumejte malebné horské vesnice, olivové háje či pohoří Serra de Tramuntana, které tvoří úžasnou kulisu pro pěší túry či cyklistické výlety. Hotely pro dospělé na vás čekají v částech jako Cala Millor, Playa de Palma nebo Can Pastilla.

Bulharsko, skrytý klenot Evropy

Bulharsko vás překvapí svým nádherným pobřežím u Černého moře, kde leží mnoho resortů s hotely pro dospělé disponujících prvotřídními službami za skvělé ceny. Kromě usrkávání drinku pod slunečníkem na pláži na vás čeká bohatá historie a kultura. Prozkoumat můžete starobylé ruiny v Nesebaru nebo malebné kláštery v horách, jako je ten v Rile. Za zmínku stojí i samotná bulharská kuchyně, například tradiční bulharský jogurt, šopský salát nebo musaka, směs mletého masa a zeleniny jako cibule, česneku, lilku a rajčat. Jakmile však zapadne slunce, země ožívá úplně jiným tempem. Především pobřežní města jako Sunny Beach nebo Varna jsou známá svým bouřlivým nočním životem s velkým množství barů, klubů a diskoték.