Máme pro vás zajímavé tipy na výkonné i designové přístroje

Když se řekne kuchyně, automaticky se nám vybaví vůně čerstvě upečených koláčů, aroma právě připravené kávy nebo klokotání silného vývaru v hrnci. S těmito pohodovými okamžiky ale přichází i méně příjemný projev v podobě par, zápachu a leckdy i mastnoty. A to je ideální příležitost, aby se prokázala síla odsavačů par – neocenitelných pomocníků, kteří pomáhají udržet naše kuchyně čisté a vzduch v domácnosti svěží. Jak ale vybrat ten pravý z množství typů a modelů? Máme pro vás několik tipů, co byste měli při jejich výběru zvážit.

Jak se vyznat ve světě odsavačů par?

Na trhu dnes najdeme celou řadu odsavačů par, které se postaví jakékoliv výzvě. Výběr správného výkonu odsávání, filtru i typu odsavače par zajistí, aby ve vaší kuchyni zůstal vždy jen příjemný vzduch bez zápachu. Stačí si odpovědět na pár otázek, např.: Jaký filtr je ten správný (tukový, uhlíkový nebo s aktivním uhlím) či které funkce a jaký design jsou pro vás důležité? Co se týká značky, rozhodně neuděláte chybu, když se poohlédnete po Miele. Tato německá společnost, slavící mimochodem letos 125. výročí od svého založení, si dlouhodobě zakládá na mimořádné kvalitě svých produktů, na využití špičkových materiálů, na nejmodernějších technologiích i na odpovědném přístupu k životnímu prostředí.

Nástěnné a ostrovní digestoře

K nejběžnějším typům odsavačů par patří bezpochyby ty nástěnné, které se umisťují na stěnu nad varnou plochu. Pokud máte varnou desku umístěnou na kuchyňském ostrůvku, pak je právě ostrovní odsavač tou pravou volbou. Díky tomu, že visí ze stropu, bývají designovým prvkem samy o sobě. Zároveň nabízejí efektivní odsávání par z velké plochy.

Tip: Milovníci moderního designu a funkčnosti si zamilují nástěnný odsavač par Miele DA 9091 W Screen nejen pro jeho efektivitu, ale i jedinečný vzhled TV obrazovky, umocněný elegantní grafitově šedou nebo obsidiánově černou barvou. Přístroj dodá vaší kuchyni nádech elegance a díky plochému designu nabízí více volného prostoru nad hlavou. Moderní dotykové ovládání přímo na skle je nejen intuitivní, ale i pohodlné a snadno se čistí. LED lišta poskytuje rovnoměrné osvětlení pracovní plochy a přispívá k úspornému provozu. Efektivní 10vrstvý nerezový tukový filtr zaručuje, že vzduch ve vaší kuchyni zůstane čistý a bez zápachu. Jako bonus získáváte širokou odkládací plochu, která může posloužit jako praktická polička na koření či další nezbytnosti.

Ostrovní digestoř Miele PUR 98 D se díky svému nadčasovému designu snadno stane dominantním prvkem moderních i klasických interiérů. Díky vysokému výkonu 650 m3/h na intenzivní stupeň a energeticky úspornému LED osvětlení je přístroj nejen mimořádně efektivní, ale i šetrný k životnímu prostředí. Kvalitní 10vrstvý nerezový tukový filtr zajistí, že veškeré výpary a mastnota zůstanou tam, kde mají. Systém Miele CleanCover přináší bezpečnost a usnadňuje údržbu, zatímco intuitivní tlačítka zaručují pohodlné a komfortní ovládání. Digestoř je připravena na odtah i cirkulaci, takže se hodí do každé domácnosti.

Vestavné digestoře

Téměř neviditelné jsou vestavné odsavače par, decentně ukryté ve skříňkách nad varnou plochou. Potěší hlavně ty, kteří preferují minimalistický vzhled své kuchyně.

Tip: Vestavný panelový odsavač par Miele DAS 2920 je ideálním řešením pro všechny, kteří hledají funkčnost, komfort a klasický design v jednom. Digestoř vynikne díky nerezovému panelu o šířce 90 cm, který se snadno integruje do každé kuchyně a dodává jí čistý a profesionální vzhled. Ovládání EasySwitch zaručuje komfortní obsluhu, s níž můžete plynule přecházet mezi různými úrovněmi výkonu podle aktuální potřeby. Pro dostatečné osvětlení pracovní plochy je digestoř vybavena rovnoměrným LED osvětlením, které zároveň přispívá k úspornému provozu zařízení. Co se týče filtrace, i zde se můžete spolehnout na efektivní 10vrstvý nerezový tukový filtr, který zajišťuje příjemný a čistý vzduch v prostorách kuchyně.

Výsuvné digestoře

Do designu kuchyňského prostoru příliš nezasahují ani výsuvné digestoře, které se staly hitem v posledních letech. Umisťují se totiž pod skříňku, a jak už název napovídá, vysouvají se jen při použití.

Tip: Hvězdou každé kuchyně se stane výsuvný odsavač par Miele DAD 4841 Black Levantar v elegantním obsidiánově černém designu. Je vybaven intuitivním ovládáním SmartControl a vzhledem k šířce 916 mm je dokonale připraven spolupracovat s panoramatickou varnou deskou. Jeho instalace je hračkou díky Plug&Play příslušenství, které umožňuje jednoduchou instalaci v režimu cirkulace. Digestoř disponuje efektivním 10vrstvým nerezovým tukovým filtrem, který se postará o čistý vzduch v kuchyni. Technologie Con@ctivity přináší mimořádný komfort při obsluze, kdy se digestoř automaticky přizpůsobuje nastavení varné desky – a vy se tak můžete plně soustředit na vaření.

Stropní digestoře

Moderní a diskrétní řešení pro zachování čistého a svěžího vzduchu v místnosti představují stropní odsavače par. Svým umístěním šetří prostor a jejich elegantní vzhled se snadno sladí s různými designovými styly. Jsou ideální pro kuchyně s ostrovními varnými plochami a využijí se všude tam, kde není možné instalovat tradiční nástěnnou digestoř.

Tip: Stropní odsavač par Miele DA 2808 představuje vrchol efektivity a elegance pro vaši kuchyni. Díky harmonickému designu se bezproblémově integruje do jakéhokoliv kuchyňského prostoru, a zároveň nabízí jedinečný komfort ovládání díky systému Con@ctivity. S výkonem 725 m3/h na intenzivní stupeň si tento stropní odsavač hravě poradí i s nejintenzivnějšími výpary. ECO motor zajišťuje tichý provoz při zachování vysoké účinnosti, čímž šetří nejen váš sluch, ale také peněženku. Účinný 10vrstvý nerezový tukový filtr garantuje, že vzduch ve vaší kuchyni zůstane čistý a bez nežádoucích pachů. Přístroj se může pochlubit i energetickým štítkem A+ a je ideální volbou pro ty, kteří hledají kombinaci výkonnosti, úspornosti a estetické dokonalosti pro svou kuchyni.

Při výběru správného odsavače par nehraje roli jen technická specifikace, ale také schopnost harmonického začlenění do vašeho domova a usnadnění každodenního života. Zaměřte se na funkčnost, efektivitu a estetiku a jistě najdete model, který bude nejen praktický, ale i oku lahodící. Věříme, že i díky tomuto malému návodu se rozhodnete správně a vaše kuchyň bude místem, kde se budete skvěle cítit vy i vaši nejbližší. A pokud byste stále váhali, zastavte se v Miele Experience Centru v Praze či Brně, nebo u autorizovaných partnerů Miele. Perfektně proškolený personál vám s výběrem rád pomůže.

Více informací na www.miele.cz

www.miele.cz  #MamMiele