Pro produktivní dny plné harmonie

Udržovat se v kondici, posilovat kognitivní funkce, jako je paměť, soustředění, pozornost a také kreativita, tak přesně to dokáží přírodní adaptogeny. Na jejich schopnostech je postavena výjimečná káva LONDON NOOTROPICS. Ochutnejte ji s námi…

"Byli jsme doslova fascinováni mocí, kterou nootropika mají," vyprávějí přátelé Zain Peer a Shez Shaikh o začátcích značky LONDON NOOTROPICS: "Pátrali jsme po vědecky podložených datech i po praktikách dávných kultur, jež jsou prověřeny tisíciletími." Na svět díky tomu přišly sofistikované směsi vysoce kvalitní kávy a přírodních extraktů, jež posilují mysl i tělo.

Čím je káva LONDON NOOTROPICS tak výjimečná
  • Jde o kávu bez negativních účinků kofeinu (jako je například neklid či náhlé poklesy energie), jež jsou tlumeny přidanými adaptogeny.
  • K výrobě směsí jsou využívány pouze nejkvalitnější adaptogeny od prověřených zdrojů napříč celým světem.
  • Káva s adaptogenními látkami je vždy kombinována tak, aby nápoj každému konzumentovi pomohl prožít den v produktivním flow a zprostředkoval mu možnost, vydat ze sebe to nejlepší.
  • Výtažky bioaktivních sloučenin z adaptogenních hub pochází z jejich plodnic. Odtud jsou získávány dvojitou extrakcí, jež prolomí chitinovou bariéru houby. Lidský organismus tak tyto sloučeniny zpracovává ve větším množství a mnohem efektivněji.
  • Při výrobě směsí jsou přísně dodržovány vysoké standardy.
  • Veškeré blahodárné látky se extrahují jen ze skutečných rostlin. Káva tedy neobsahuje žádné konzervanty, barviva, umělá aromata, GMO ani sladidla.
  • Káva je pravidelně testována na obsah těžkých kovů, plísní či jiných toxinů.
  • Veškeré ingredience jsou získávány eticky s UTZ, Rainforest Alliance či fairtrade certifikací.
  • Káva je vhodná pro vegany.
  • Zrna pochází z Brazílie, Kolumbie a Vietnamu. Používají se v poměru 70 % arabiky a 30 % robusty.
  • Díky svému extra jemnému mletí je káva snadná na přípravu a má intenzivní chuť.
Proč pít kávu s adaptogeny

Mezi účinky kofeinu a adaptogenů funguje mimořádná synergie. Kofein umí na jedné straně zvyšovat pozornost a bdělost, na straně druhé ale také zvyšuje hladinu kortizolu, což u citlivých osob vyvolává neklid a roztěkanost. Adaptogeny hladinu kortizolu dokáží vyrovnat, a zůstanou tak pouze blahodárné účinky. Dalším důvodem je fakt, že adaptogeny zpomalují vstřebávání kofeinu, a káva s jejich příměsí tudíž dodává energii delší dobu.

Co jsou nootropika a adaptogeny?

Adaptogeny jsou rostliny, nejčastěji houby, jež dokáží přežít ve velmi nehostinném prostředí. Po staletí jsou využívány čínskou medicínou a ajurvédou, neboť se předpokládá, že umí aktivovat odolnost a rovnováhu těla i mysli. Mezi adaptogeny patří například ašvaganda, rozchodnice růžová, cordyceps nebo lion's mane. V poslední době jsou adaptogeny hojně zkoumány pro svůj vliv na imunitní systém, zvýšení odolnosti vůči stresu i stimulaci kognitivních funkcí.

Mezi nootropika patří mnoho adaptogenů a také se mezi ně řadí káva. Zjednodušeně řečeno jsou nootropika hnací silou pro mozek, neboť podporují jeho kognitivní funkce a zasahují do mnoha různých procesů spojených s pamětí, koncentrací, motivací i verbálním projevem. Vedle již zmiňované kávy je nootropikum například ženšen sibiřský nebo rozchodnice růžová.

LONDON NOOTROPICS – FLOW

Káva pro dny, kdy ztrácíte motivaci a přestáváte se soustředit. Obsahuje totiž výtažky z adaptogenní houby lion's mane, které posilují kreativní myšlení. Najdete v ní také extrakt z rozchodnice růžové, jež podporuje fyzický výkon i koncentraci a podporuje fungování oběhového systému.

LONDON NOOTROPICS – FLOW, 12 x 3,5 g: 520 Kč.

LONDON NOOTROPICS – MOJO

Jde o životabudič, který okamžitě dodá sílu, vitalitu a podpoří výdrž. Hodí se před cvičením, na túře, ale vzpruží i v běžném dni, a to jednak díky vysoce kvalitní kávě a také kvůli výtažkům z cordycepsu. Obsahuje navíc ženšen sibiřský, tedy silný antioxidant, jež podporuje imunitu, duševní i fyzické zdraví a regeneraci.

LONDON NOOTROPICS – MOJO, 12 x 3,3 g: 520 Kč.

LONDON NOOTROPICS – ZEN

Každý doušek této výběrové kávy rozjasní den a posune vás k harmonickému zenu. Vděčí za to širokospektrálnímu ve vodě rozpustnému CBD a výtažkům z nejkvalitnější ašvagandy na trhu. Tento nápoj je obzvlášť vhodný pro citlivé osoby, u nichž samotná káva způsobuje roztěkanost a jiné nepříjemné pocity.

LONDON NOOTROPICS – ZEN, 12 x 3,2 g: 520 Kč.

Kdo jsou LONDON NOOTROPICS

Britskou společnost LONDON NOOTROPICS založili v roce 2020 přátelé Zain Peer a Shez Shaikh, poté co se dva roky intenzivně věnovali vývoji adaptogenní kávové směsi nejvyšší kvality. "Bylo pro nás nesmírně důležité, aby naše nápoje byly chutné a zároveň dokázaly zlepšit naše každodenní fungování," vysvětlují zakladatelé s tím, že chtějí všem lidem ukázat sílu adaptogenů, které jim pomohou k vysokému výkonu i rovnováze.