Guinnessův světový rekord pokořen: V dubajské poušti cvičilo jógu 144 národností najednou

Stovky zaměstnanců společnosti Emirates Group se vydaly do dubajské pouště, aby úspěšně vytvořily nový Guinnessův rekord v počtu národností na lekci jógy. V rámci akce, která měla zahájit nový rok jedinečnou wellness iniciativou, se při západu slunce do výzvy pustili účastníci ze 144 různých národností.

Skupinu Emirates, která se může pochlubit více než 110 000 zaměstnanci, tak v rámci této iniciativy reprezentovali jogíni ze Spojených arabských emirátů a Blízkého východu, ale i z těch nejvzdálenějších zemí, například z Chile, Peru, Mexika, Svatého Kryštofa a Nevis, Hondurasu, Mongolska, Tonga či Baham.

Akce se konala v rozlehlém kempu Al Lisaili, který spravuje značka Emirates Group Arabian Adventures, a poprvé přinesla pokus o světový rekord do pouště (předchozího rekordu bylo dosaženo v roce 2023 v New Yorku na trávníku sídla OSN, a to za účasti 135 různých národností).

Oliver Grohmann, senior viceprezident pro lidské zdroje ve společnosti Emirates Group, k tomu uvedl:

„S tímto rekordem jsme současně oslavili rozmanitost skupiny Emirates. Jsme hrdí na to, že můžeme reprezentovat domácí společnost, která je současně nadnárodní, a to v Dubaji, jednom z nejvyhledávanějších měst pro život, práci i investice.

„Občané Spojených arabských emirátů i dubajští expati zde reprezentovali různé země a role v rámci skupiny Emirates Group. Mezi nimi byl palubní personál společnosti Emirates, zaměstnanci letištních operací společnosti dnata, průvodci na safari v Arabian Adventures, odborníci společnosti dnata Travel a mnoho dalších. Je to součást naší cesty k podpoře kultury zdraví v naší organizaci, která bude v roce 2024 pokračovat ještě dál a zahrne ještě více aktivit v oblasti fitness, zdraví a celkové pohody."

Rekordní lekci jógy vedli zaměstnanci společnosti Emirates Group, kteří jsou rovněž vyškoleni jako cvičitelé jógy. Vzhledem k tomu, že wellness stojí v popředí této iniciativy, vedl sezení také hlavní poradce z psychologického oddělení skupiny a certifikovaný učitel mindfulness.

V rámci závazku skupiny k nulovému odpadu účastníci cvičili na udržitelných podložkách na jógu vyrobených z biologicky odbouratelného korku, všichni zaměstnanci také dostali opakovaně použitelné láhve na vodu.

Více na: www.theemiratesgroup.com