Mandarin Oriental, Prague je patří mezi nejlepší luxusní hotelové značky na světě

Mandarin Oriental, Prague je hotel, jehož cílem je vytvářet vzpomínky na celý život. A právě plnění takového závazku patří ke klíčovým kritériím prestižního hodnocení prováděného organizací Luxury Travel Intelligence, která každoročně jmenuje 12 nejlepších luxusních hotelových značek na světě. Letos je to právě skupina Mandarin Oriental Hotel Group, jejíž součástí je i pražský hotel, která v náročném hodnocení získala prestižní první místo.

Při výběru letošního vítěze uplatnila LTI přísné hodnocení, které zahrnovalo celkem 130 klíčových bodů relevantních pro sektor luxusních hotelů. Mezi ně patří kromě nekompromisní kvality managementu, personálu a služeb také odhodlání, nadšení, étos či hodnota samotné značky.

Podle zprávy LTI si skupina Mandarin Oriental „vedla vždy dobře", letos značka navíc ve všech hodnocených bodech dosáhla ještě vyššího skóre. Konzistentně vysoká pozice v žebříčku je výsledkem neustálých inovací, a to včetně pražského hotelu, jehož klíčovou roli hraje také skvělá poloha; Mandarin Oriental, Prague se nachází přímo v srdci romantické a podmanivé Malé Strany.

A právě svou polohu pražský hotel hojně využívá ke zprostředkování jedinečných zážitků spojených mimo jiné i s místními ikonami. Nedávným příkladem je vytvoření speciálního koktejlu na počest herce a dramatika Jana Wericha, jednoho z nejslavnějších obyvatel Malé Strany.

Mandarin Oriental si v žebříčku LTI připsal procentuální skóre 81,4 %, čímž se posunul na jeho první příčku (z druhého místa v roce 2022).

„Označení nejlepší luxusní hotelové značky na světě od LTI je pro Mandarin Oriental, Prague, jakož i všechny ostatní hotely Mandarin Oriental, mimořádným oceněním a důkazem nadšení, s jakým poskytujeme služby našim hostům," říká Duarte Correia, generální ředitel Mandarin Oriental, Prague. „Mandarin Oriental, Prague je tak ukázkovým příkladem tohoto přístupu. Ve všem, od úžasné polohy přes prvotřídní služby v oblasti stravování a wellness až po drobné detaily, kterými pomáháme hostům užívat si návštěvu tohoto kouzelného města, razíme cestu udržitelného a citlivého luxusu odpovídajícího nárokům moderní doby," dodává.

Mandarin Oriental, Prague se nachází na místě bývalého dominikánského kláštera s charakteristickými vysokými zdmi a klidnými zahradami, které vytvářejí oázu klidu v srdci města. Pro nadcházející zimní sezónu jsou v hotelu připraveny atraktivní sváteční nabídky a hodnocení LTI potvrzuje, že pro cestovatele, kteří hledají luxusní zážitky v české metropoli, je Mandarin Oriental tím pravým místem.