Halloween párty v optice Alensa nebyla jen zábavou, dala naději i na život

Halloweenská párty může mít mnoho podob, ale ta, která se konala v pražské optice Alensa v Lazarské ulici měla neočekávaný dobročinný rozměr. Jak už napovídá zajímavý podtitul: NEBUĎ ZOMBIE, DARUJ ŽIVOT, šlo o velké věci. A masky s barevnými kontaktními čočkami CrazyLens mnohé inspirovali, jak bude vypadat jejich party a vůbec to nemusí být které se hodí i na akce halloweenská.

Odpoledne zde probíhala registrace do Českého registru dárců krvetvorných buněk, který je snad známější pod názvem darujzivot.cz. Bára Bruclíková z Českého registru dárců krvetvorných buněk jednak vysvětlila, kdo přesně může být dárcem, a zejména pak, že darování kostní dřeně se není třeba bát. Mnozí si představují, že se jim zdravotníci budou vrtat v kostech, ale odběr krvetvorných buněk probíhá na separátoru, stejně jako když například darujete plazmu.

Registrace na darujzivot.cz je pouze jednou z možností, jak pomoci. Alensa se rozhodla za každého, kdo na akci přišel v halloweenské masce (a nejlépe i v crazy čočkách) finančně přispět organizaci Srdcem Robinson. Zakladatelka organizace Tereza Robinson seznámila přítomné, jak nezisková organizace vznikla. Srdcem Robinson pomáhá rodinám se zdravotně znevýhodněnými dětmi ŽÍT naplno. Přináší naději a úsměv dětem a dospívajícím s těžkou diagnózou a podporuje i ty, kteří se o ně v nemocnicích bezprostředně starají.

Halloweenské párty se zúčastnily také slavné tváře, například ambasadorka Alensy Dana Morávková ve stylovém kostýmu Cruelly de Vil z filmu 101 dalmatinů, modelka a moderátorka Iveta Lutovská s dětmi, influencerka Míša Říbalová v kostýmu Harryho Pottera, také Lejla Abbasová, Světlana Nálepková a ambasador Alensy Marek Taclík.