S konvektomaty od Miele jste zas o mílový krok blíž k dokonalým kulinářským zážitkům

Uvažujete o novém kuchyňském pomocníkovi? Zaměřte se na domácí konvektomaty, tedy kombinované parní trouby. Jsou to skutečné multifunkční přístroje, které jedinečným způsobem spojují výhody pečicí a parní trouby i jejich kombinace v jednom produktu. Kromě přípravy v páře a klasického pečení s nimi dosáhnete perfektních výsledků také při grilování, kynutí těsta, blanšírování, zavařování, ohřívání nebo sterilizování lahví. Jemné ryby, šťavnaté kuře, nadýchané pečivo nebo křehké koláče – nic z toho není pro DGC od Miele žádný problém. A na vás už čeká koruna pro královnu nebo krále kuchyně! 

Proč zrovna pára?

Vaření v páře je pokládáno za jeden z nejzdravějších způsobů přípravy pokrmů. Suroviny se připravují při relativně nízkých teplotách, a proto si zachovávají cenné vitamíny a minerály. Současně nedochází při přípravě v páře k přímému kontaktu s vodou, tudíž si potraviny uchovají svoji intenzivní specifickou chuť. Výhody přípravy pokrmů v páře potvrzují i vědci – např. obsah vitamínu C je u potravin připravených v páře výrazně vyšší. Paprika připravená v parní troubě obsahuje dokonce stejné množství živin jako syrová. 

Princip 3 v 1

Díky principu 3 v 1 máte k dispozici 3 typy přístrojů v jednom spotřebiči. I v malé kuchyni můžete připravit lahodné pokrmy. Využít můžete provoz pečicí trouby pro křupavé výsledky nebo funkci vaření v páře, aby se potraviny připravovaly šetrně. Zvlášť v kombinovaném provozu profitujete z těch nejlepších výsledků vaření. 

Stejně jako je tomu u dalších přístrojů pro domácnost, jsou i konvektomaty Miele vyrobeny z prvotřídních materiálů a vybaveny spoustou vychytávek a užitečných funkcí. Které to jsou?*

Materiály a technologie

Mimořádnou odolnost a korozivzdornost prokazuje nerezový ohřevný prostor
s lněnou strukturou. Povrchová úprava PerfectClean zase disponuje jedinečnými nepřilnavými vlastnostmi pro snadné čištění. Stačí houbička a trocha mycího prostředku - a odolné nečistoty jsou pryč. 

O čištění už se starat nemusíte

Pokud se nechcete čištěním zabývat vůbec, můžete ho zcela přenechat konvektomatu. Díky funkci HydroClean se totiž nerezový ohřevný prostor přístroje důkladně vyčistí automaticky. Napěněná směs vody a inovativního čisticího prostředku Miele HydroCleaner odmočí zbytky jídel a uvolní je z povrchu. Poradí si dokonce i s velmi odolnými nečistotami. A vy si můžete užívat pohled na zářivě čistý prostor.

Komfort při přípravě

Automatická příprava menu umožňuje připravit najednou kompletní menu. Kombinovat můžete až tři různé potraviny a společně je najednou připravovat v páře. Teplotu, dobu přípravy a postup určuje přístroj. Pro optimální výsledek stačí už jen suroviny v uvedený čas a v zadaném pořadí vložit do parní trouby. Tak můžete snadno připravit kompletní menu pouze v jednom procesu přípravy.
Kolik času potřebuje chléb a kolik zelenina? U pokrmů připravovaných různými inteligentními automatickými programy nemusíte volit ani teplotu, ani celkový čas – váš přístroj to provede automaticky a tím vám usnadní každý den v kuchyni. Máte rádi kuře spíše křupavější? U mnoha potravin lze stupeň přípravy nebo stupeň zhnědnutí individuálně nastavit.

Po uplynutí doby přípravy se pokrmy udržují automaticky teplé až 15 minut bez ztráty kvality. Když se o pár minut zpozdíte, na kvalitě jídla nic nepoznáte. 

Posviťte si na to!

Bezúdržbová a mimořádně energeticky úsporná bodová LED světla perfektně nasvítí ohřevný prostor. A co teprve BrilliantLight! Abyste mohli pečínku nebo zeleninovou přílohu v konvektomatu kdykoliv zkontrolovat, zajišťují kvalitní bodová LED světla optimální nasvícení ohřevného prostoru na několika úrovních. 

Pro ty nejlepší křehké a křupavé povrchy je tu funkce Crisp. Třeba hranolky nebo krokety se povedou nejlépe v suchém klimatu ohřevného prostoru, což zajistí cílené snížení vlhkosti ohřevného prostoru. Pomocí integrovaného bezdrátového  pokrmového teploměru můžete rybu nebo maso připravit libovolně a na stupeň přesně měřením vnitřní teploty. Díky indikaci zbývajícího času přesně vidíte, jak dlouho ještě příprava potrvá.

To zdaleka není všechno. A co o konvektomatech Miele říká uznávaný šéfkuchař a také ambasador značky Miele pan Zdeněk Pohlreich? Na to se podívejte

">zde.
">

Potřebujete poradit s výběrem vhodného přístroje právě pro vaši domácnost? Tak navštivte Miele Experience Center v Praze nebo Brně a bez obav se zeptejte expertů Miele. Vybrané přístroje si můžete koupit i na e-shopu Miele nebo u autorizovaných prodejců.