Dárkové poukazy k Vánocům aneb do nového roku s lepším zrakem

Zamysleli jste se někdy nad tím, jak je někdy snadné rozdávat zdraví? Nevíte, netušíte? Nadělíte-li například někomu pod stromeček dárkové poukazy na laserovou operaci očí a obdarovaný může operaci podstoupit, může se opět těšit na lepší zrak, aniž by si musel nasazovat brýle.

Češi opravdu v posledních letech často obdarovávají vouchery na estetické zákroky nebo laserové operace, které pomohou jejich blízkým k lepšímu zraku. „Počet očních i estetických operací na našich klinikách dlouhodobě roste. V souvislosti s Vánocemi stoupá především nákup voucherů, které lze na zákroky použít. Na každé z deseti klinik je možné koupit voucher v hodnotě od jednoho do 10 tisíc korun s platností jeden rok a využitelný na všechny zákroky, které provádíme. Přestože nejčastěji operujeme šedé zákaly, poukazy lidé většinou používají na estetické zákroky a refrakční laserové operace, které zbavují pacienty brýlí,“ uvedl Pavel Stodůlka, přednosta sítě očních klinik Gemini.

Stále více lidí nakupuje vánoční dárky na internetu a stejný trend je patrný také u dárkových poukazů. „Poukazy lze samozřejmě koupit i online na základě požadavku mailem nebo objednat telefonicky. Vouchery nevystavujeme na konkrétní zákrok ani na jméno, a vycházíme tak pacientům maximálně vstříc. Pokud by totiž lékař zjistil, že pacient není na požadovanou operaci vhodný a nemůže mu ji bezpečně provést, poukaz nepropadne. Obdarovaný může poukaz použít na jiný zákrok, než původně plánoval, nebo nově také na nákup doplňků stravy Geminioptal nebo ho dát někomu jinému,“ doplnil Pavel Stodůlka.

Dárkový poukaz je nově možné koupit i na zákrok, který řeší problémy s takzvaným syndromem suchého oka. „Syndrom suchého oka, který také způsobuje častá práce s počítačem, tabletem nebo mobilem, trápí stále více lidí. Při těchto činnostech totiž člověk intuitivně méně mrká a povrch oka rychle osychá. To způsobuje pálení a řezání očí. Od letošního roku nabízíme pacientům možnost léčby syndromu suchého oka přístrojem E-Eye. Na spodní víčko pacienta je aplikováno pět světelných záblesků. Ty stimulují nervy v oblasti slzných žláz v očním víčku a tím aktivují jejich činnost. Oko tak na rozdíl od jiných metod, jako jsou například umělé slzy v kapkách, svlažuje vlastní slzný film. Činnost žláz se aktivuje již několik hodin po zákroku, který trvá jen několik málo minut,“ popsal Pavel Stodůlka.