Stolování nemusí být věda

Již více než 90 let je italská společnost Pintinox lídrem ve výrobě nerezových příborů a nádobí pro profesionální i domácí kuchyně po celém světě. Název společnosti je spojením jména jejího zakladatele Giacomo Pinti a slova „inox“, což v italštině znamená nerez. Společnost sídlí v Sarezzu (Brescia) ve Valtrompii, což je oblast spjatá se zpracováním kovů již od dob starého Říma. Zde se navrhují a vyrábí produkty z nerezové oceli, trojkovu a polymerů pro stolování a kuchyň s využitím odborných znalostí a know-how, které se předávalo z generace na generaci. Neustálý vývoj je postaven na vytrvalém hledání stále účinnějších materiálů, pečlivém testování nových technologií a – především – studiu tvarů, které musí splňovat jak estetické, tak funkční potřeby, protože vše zmíněné hraje zásadní roli pro výsledný produkt.

Od klasiky až k extravaganci i ke kovanému luxusu

Kolekce příborů nabízí širokou škálu tvarů a designů. Pokud neradi experimentujete a držíte se tradic a klasického stolování, zaujmou vás klasické kolekce s leštěným povrchem, například Numa, Sky, Florence nebo Iris Flower. Najdete ale i kolekce, které vynikají zajímavým matným provedením nebo barevnými povrchovými úpravami. Když vyznáváte inovace a moderní design, zkuste kolekce Florence Night, Duke Sun nebo Audrey Mystique. Skuteční milovníci luxusu budou okouzleni špičkovými kolekcemi kovaných příborů, které jsou synonymem absolutní kvality a designu nejvyšší úrovně. Kolekce Bramante, Hive nebo Ellade patří k nejprestižnějším řadám společnosti Pintinox, jsou tak vizuálním vyjádřením vysoké odbornosti a výjimečnosti této značky.

Kolekce Ellade – elegantní klasický styl vyniká unikátním zpracováním pomocí šerosvitu, dokonalém v každém detailu. Nitky inspirace sahají až k antice a typickým starověkým sloupům.

Kolekce Hive se saténovým povrchem zaujme silným, moderním designem a vysoce odolnou, šestihrannou rukojetí v černé barvě. Rafinovaná lehkost, odolnost a elegance, to vše podtrženo kvalitou materiálu, to jsou klíčové vlastnosti. Díky pečlivému výběru materiálů je tato kolekce vhodná i pro profesionální použití v moderním gastronomickém provozu.