K čemu je dobrý panthenol

Každý z nás už asi někdy potom, co strávil moc času na sluníčku, sáhnul po panthenolu. Víte ale, co je to vlastně za látku, jaké má účinky a že se používá i v jiných kosmetických prostředcích, než jen v těch po opalování? Získává se z kyseliny pantothenové, neboli vitamínu B5, který se zcela přirozeně vyskytuje v lidském těle. Při běžné pokojové teplotě má formu prášku nebo také průzračného oleje. Je velmi oblíbenou ingrediencí v kosmetických přípravcích, a to nejen krémů a gelů, ale také balzámů na rty, čisticích produktů nebo dekorativní kosmetiky. Často se používá na podrážděnou pokožku, protože ji dokáže zvlhčit, zklidnit a vytvořit ochrannou bariéru proti poškození a vysušení. 

Indulona Sensi Care

Indulona Pečující tekuté mýdlo SENSI CARE s magnolií a panthenolem bylo speciálně vyvinuto tak, aby poskytovalo účinné čištění a jemnou péči i citlivé pokožce rukou. Složení obohacené o hydratační složky zanechává po umytí pokožku rukou jemnou a vláčnou. Vhodné pro každodenní použití, pro celou rodinu. Pro citlivou pokožku. Dermatologicky testováno. S 97 % biologicky odbouratelných složek (snadno biologicky odbouratelné složky podle OECD301 včetně vody).

Cena: 60 Kč/300 ml

ASTRID SUN regenerační pěna po opalování s panthenolem

Astrid sun chladivá regenerační pěna po opalování s vysokým obsahem D-panthenolu (10 %) napomáhá zklidnit podrážděnou pokožku zejména po opalování. Poskytuje pocit chladivého osvěžení, hydratuje pokožku až po dobu 48 hodin a přispívá ke zmírnění pocitu pálení a zarudnutí. Obsažený D-panthenol má výrazné uklidňující účinky, podporuje regeneraci a hydrataci pokožky, zachovává její pružnost a jemnost. Dopřejte si péči od značky Astrid.

Cena: 150 Kč/150 ml