Při podzimním úklidu nezapomeňte na matraci!

Spánek je jedním z důležitých aspektů našeho života, stejně jako je nezbytné jídlo nebo voda. Než se po dlouhé zimě změní vaše ložnice na zatuchlé a fádně vyhlížející místo, které k odpočinku příliš nevybízí, dopřejte jí trochu čerstvého vzduchu. Podzimní úklid je dokonalým způsobem, jak osvěžit nejen vlastní domov, ale i svou mysl a životní styl. Abyste obnovili pozitivní atmosféru své ložnice, vrhněte se do něj se vším všudy!

V průběhu roku se v matraci hromadí nečistoty, roztoči, odumřelé kožní buňky a další alergeny, které mohou způsobovat dýchací potíže nebo alergie. Abyste nepříjemným zdravotním problémům předešli, zaměřte se v rámci podzimního úklidu především na svou postel.

Vyperte lůžkoviny

Přestože postel pravidelně převlékáte, jednou za pár měsíců jí prospěje důkladnější „očista“. V rámci podzimního úklidu vyperte všechny lůžkoviny, včetně polštářů, přikrývek, přehozů, dekoračních polštářků a dalších textilií na posteli nebo v jejím okolí. Choulostivé předměty, jako jsou dětské dečky nebo plyšová zvířátka, můžete vyprat na nízký stupeň nebo v ruce.

Zaměřte se na matraci

Matrace ve vaší posteli by měla být vyčištěna dvakrát ročně, aby došlo k odstranění veškerého prachu, alergenů i případných skvrn. Na rovném povrchu použijte vysavač vybavený nástavcem na čalounění, nečistoty, prach a vlasy ze švů matrace pak vysajte štěrbinovým nástavcem. K hloubkovému čištění matrace si také můžete zapůjčit speciální přístroj (takzvaný tepovač). Velmi vhodné je rovněž nechat matraci pořádně vyvětrat na čerstvém vzduchu, ideálně na balkoně nebo terase.

Vyměňte ji za novou

Možná se svou starou matraci snažíte zachránit za každou cenu, věřte však, že jakmile nadejde její čas, je lepší koupit novou. Obvykle by k výměně matrace mělo dojít jednou za 8-10 let, pokud se však objeví známky opotřebení, jako jsou proleženiny či vybouleniny, nebo se vám špatně spí, měli byste tak učinit ihned.

Pro maximální pohodlí vyberte matraci z paměťové pěny, která poskytne dokonalou podporu vaší páteři, ale i odpočinek pro vaše klouby a svaly. A v neposlední řadě vám zajistí ničím nerušený spánek, který se odrazí nejen na vaší náladě, ale i pracovních výkonech. Český výrobce matrací s dlouholetou tradicí MORAVIA COMFORT představuje celou řadu kvalitních matrací se silnou bodovou elasticitou, vysokou prodyšností, tvarovou stálostí a především dlouhou životností.

www.moravia-comfort.cz