V náchodském divadle Kateřina Brožová zavzpomínala na svoji Doktorku Kellerovou

Herečka Kateřina Brožová se na finále projektu Anděl mezi zdravotníky 2023 představila jako zpěvačka. Na podiu náchodského divadla zazpívala píseň Lásko má, já stůňu, kterou má v repertoáru už několik let a až nyní měla možnost ji zdravotníkům zazpívat.

„David Novotný mě už několikrát oslovoval, ale nikdy jsme se nesešli termínem. Až dneska to vyšlo. Nikdy jsem neměla ambice být zdravotníkem. Skláním se před lidmi z těchto oborů, to zaměstnání musíte dělat z přesvědčení, je to poslání,“ usmívala se herečka, která má k Náchodu vřelý vztah. „Tři roky jsem dojížděla do Náchoda a natáčela postavu doktorky Kellerové v seriálu Stopy života. Pak se doktorka Kellerová přestěhovala do Prahy, měla jsem to blíž. A protože Kellerová byla psycholožka, různých odborných termínů jsem si užila dost A pořádám akci velikou akci 26. 9. v Obecním domě v Praze jmenuje se to Slunce svítí všem, kde výtěžek a dary půjdou Nadačnímu fondu Slunce pro všechny, kde jsme dlouhá léta patronkou a koncert a večer děláme v přímém přenosu s Česku televizí. Rok práce vyústí v Dobrou věc.

Přesto se stalo, že při svém povolání Kateřina Brožová lékaře potřebovala. Při představení Ifigenie v Aulidě v Divadle na Vinohradech spadli s Václavem Vydrou z dvoumetrových kulis. Divadlo tenkrát ani nedýchalo. „Václav Vydra se mi zamotal do šatů a už jsme letěli. Nejprve Vašek a já na něj. Já si vykloubila prst a Václav byl hodně otřesený, ještě ho několik dní bolela hlava. V hledišti seděl lékař z motolské nemocnice, dal nás trochu dohromady a představení jsme dohráli. Ale bylo to nepříjemné.“

Kateřina Brožová nabírala sílu na další pracovní sezónu na Orlíku, kde se věnovala svému velkému koníčku rybaření, a ještě ji čeká krátká dovolená s dcerou. „26. září moje agentura Divinus pořádá velkou akci v Obecním domě v Praze, jmenuje se Slunce svítí všem. Výtěžek a dary půjdou Nadačnímu fondu Slunce pro všechny, kde jsem dlouhá léta patronkou. Koncert a večer děláme v přímém přenosu s Česku televizí. Rok usilovné práce vyústí v dobrou věc,“ zvala Kateřina Brožová na charitativní akci.