Hřiště v Hrubém Jeseníku bylo pro jeden večer pražskou kavárnou Café & Bar Stromovka Collection

Přestěhovat kavárnu Café & Bar Stromovka Collection, která se jinak nachází v pražském obchodním centru Stromovka na fotbalové hřiště TJ Hrubý Jeseník nedaleko Nymburku, není pro tým Václava Posířila, známého pražského kavárníka, nic nemožného. A proč se na jeden jediný den v roce přestěhovala do exteriéru? To, aby zde Václav Posířil oslavil své čtyřicátiny a mohl představit široké veřejnosti své nové projekty a aktivity. Rozhodl se totiž založit neziskovou organizaci na podporu mladých talentovaných sportovců a začínajících umělců. Charitativní činnosti se věnuje již několik let, podporuje například fotbalisty TJ Hrubý Jeseník, ale třeba i mladého malíře Matyáše Bryndu, který měl v jeho kavárně nedávno autorskou vernisáž, vytvořil i prostor pro začínajícího zpěváka a kytaristu Víta Kotoru.

Podpořit tuto skvělou myšlenku a popřát Václavovi k narozeninám, dorazilo nejen mnoho přátel, ale i celá řada známých tváří. Program zahájila operní diva Andrea Kalivodová, pomyslnou štafetu převzal  Petr Kutheil se svojí kapelou Live band. Na pódiu je vystřídala skvělá Elis Ochmanová a při nejznámější písni od Whitney Houston byl spuštěn ohňostroj na počest oslavence. Mezi gratulanty nechyběla zpívající playmate Bára Mottlová. Hudební program uzavřela Leona Machálková. O hudební program se postaralo také duo DJ Bury a Deesaxx. Jako třešnička na dortu v závěru programu bylo vystoupení pánské taneční skupiny Men4Queen, která chystá velkou show v lednu 2024 v Kongresovém centru Praha. Svým vystoupením zvedla přímo ze židlí gratulanty a hosty skvělá Heidi Janků, která celým dnem i provázela a byla to pěkně dlouhá šichta, ale musíme potvrdit, že jí to stále skvěle zpívá a jako moderátorka umí naprosto nacítit atmosféru, kterou minimálně o dva levely ještě zdvihne

Gratulovat dorazila také herečka Kristýna Janáčková, ředitel soutěže Muž roku David Novotný a pánové Jan Balšán a David Pleva, kteří v této soutěži v minulých ročnících uspěli. Spousta hostů se přiznala, že v Hrubém Jeseníku nikdy nebyla a znají jen ten Jeseník na severní Moravě. „Měl jsem dvě varianty. Buď udělat akci v Praze ve vypůjčené restauraci nebo tady na hřišti v Hrubém Jeseníku, ke kterému mám vztah. Moje PR manažerka se nejdříve zděsila, ale pak souhlasila s tím, že kavárnu na jeden večer přesuneme do Hrubého Jeseníku, a tak jsme tady,“ zahájil akci samotný hostitel a oslavenec Václav Posířil. A proč právě Hrubý Jeseník? „Do Hrubého Jeseníku jsem jezdil jako malý kluk na prázdniny k babičce a moc jsem si to tady oblíbil. V současné době sem jezdím za rodinou odpočívat a relaxovat. Tím pádem tady mám spoustu přátel, se kterými jsem chtěl svoje narozeniny oslavit. A protože moje kavárny nejsou tak velké, aby se tam vešly dvě stovky lidí, bylo jednodušší přivézt Prahu sem,“ dodal s úsměvem čerstvý čtyřicátník.

Heidi Janků přiznala, že je v Hrubém Jeseníku poprvé. „Za svojí mnohaletou kariéru jsem zpívala už leckde, ale v Hrubém Jeseníku jsem ještě nebyla,“ smála se.  Všichni si ale pochvalovali skvělou atmosféru, milé publikum, kvalitní zvuk, dobré pití i pečené prasátko o váze 62 kg. Bylo vidět, že známý pražský kavárník je dobrým hostitelem a pro všechny svoje hosty umí zajistit veškerý komfort. Oslavovalo se až do pozdních nočních hodin, jedlo se, pilo se, zpívalo se a tančilo. Zkrátka byla to oslava, jak má být!

Pokud byste chtěli navštívil kavárny Café & Bar Stromovka Colleciton v Praze, tak více informací najdete na www.cafestromovka.cz. Stále je zde k vidění skvělá prodejní výstava obrazů luxusních vozů Matyáše Bryndy.