Veletrhy STYL a KABO v letním střihu

Léto je v plném proudu a s ním přicházejí na scénu i módní veletrhy STYL a KABO. Jediné veletrhy, které se konají dvakrát ročně a které už více než třicet let provázejí obchodníky, výrobce i návrháře světem módy. Srpnové veletrhy STYL a KABO představí více než 160 firem ze 14 zemí. Oděvy z tradičních i nových materiálů pro všechny generace, nejnovější trendy v obuvnictví, ale také módní doplňky všech barev a stylů. To vše najdete v termínu od 19. 8. 2023 do 21. 8. 2023 na brněnském výstavišti v hale P.

„Budoucnost z našeho pohledu patří vytváření kvalitních podmínek pro vystavovatele, udržování spolupráce se zajímavými partnery, reflektování témat, která hýbou módním průmyslem a podpoře mladých talentů v oblasti módy“, říká Martin Škarka, ředitel veletrhů Styl a Kabo.

Veletrhy STYL a KABO jsou tradiční a kvalitní událostí

Jsou ve středoevropském regionu veletrhem módy s pozoruhodně dlouhou historií. Kontinuita, kterou se jim daří držet, podporuje důvěru tuzemských i zahraničních vystavovatelů. Mezinárodní aspekt veletrhu je klíčovým faktorem kvality této akce a do budoucna mu chtějí věnovat významnou pozornost. Na nejbližším ročníku se můžete těšit na 40% zahraničních vystavovatelů.

Na veletrh se opět vrátí velkoobchod Planet Shoes s dětskou obuví a bačkůrkami, JD Fashion s designovými dámskými oděvy nebo firma Dantes prezentující módní klobouky. Po delší odmlce se vrací i společnost TRAXIN. Představí módní doplňky, obuv a kabelky značek SAFE STEP, Laura Vita a MISSTIC. Prezentovat se budou také kabelky Oilily či prodejce dětské obuvi Piccolo. MEDICO PREVENT představí dámskou, pánskou i dětskou obuv značek BF, Xti, Navaho a Refresh. Milovníci trekingu se opět mohou těšit na špičkové italské boty Grisport od společnosti VALVO a řadu dalších módních novinek od zajímavých firem.

O prezentaci na veletrzích STYL a KABO projevují zájem nejen firmy ze sousedních zemí

Můžete se těšit na řadu nováčků mezi zahraničními vystavovateli. Výběrem jde například o německou společnost BZroller UG, dodávající oblíbené tenisky s kolečky Breeze rollers. Nově se představí distributor HOGO FOGO s britskou značkou VIVOBAREFOOT. Dalším nováčkem bude indická oděvní značka Glitz Fashion.  Z Turecka přijedou vystavovatelé prezentovat obuv značky Ripka Evromoda, nebo firma PAJATEX se značkou ALPE, jejíž koženou galanterii najdeme i v brněnském Butiku LARA. Slovenskou republiku budou reprezentovat letos nově i legendární společnost VULKAN PARTIZÁNSKE a.s. se značkou NOVESTA nebo firma SALTRA s ručně šitou obuví Ellarte. Polské zastoupení v Česku bude mít nově i Top Gal Accessories, firma vyrábějící certifikované batohy a aktovky. Z tuzemských nováčků představí veletrhy českou rodinnou firmu Machač.

Techniky šití textilu a kůže a prezentace odborných textilních škol

Tým veletrhů STYL a KABO je nadšený, že se mu podařilo rozšířit počet vystavovatelů a posílit rozmanitost oborů. Rozšiřuje program o nové interaktivní prezentace, kdy se návštěvníci budou moci seznámit například s technikami šití textilu i kůže v prezentaci firmy Miroslav Kočárek Vyšívací a šicí stroje. Nabízí tak účastníkům nové příležitosti pro kontraktování.

Bude pokračovat v rozvoji spolupráce s odbornými školami a vytváření příležitostí pro setkávání, sdílení a učení se od nejlepších. Bude představena kolekce mladých módních návrhářů a již tradičně budou vyhlášeny nejlepší práce studentů v soutěži Nadace Jana Pivečky.

Současně akcentuje téma udržitelnosti a “slow fashion”, které hýbe světem nynější mladé generace módních návrhářů i těch, kteří se pro tuto profesi zatím připravují. V této souvislosti plánuje i doprovodný program. Lze už nyní prozradit prezentaci nového projektu quiltů z veletrhu PPM Quilt Show Brno ve spolupráci s firmou Veba. Jde o využití zbytkového textilního materiálů při tvorbě textilních koláží (quiltů).

„Princip udržitelnosti se prolíná i naším přístupem k výstavařině, při práci s recyklovanými materiály a hledání příležitostí pro inovace. Nevytváříme izolované akce, ale využíváme propojení veletrhů a jejich vzájemné obohacování. Například v rámci Stavebního veletrhu vznikla spolupráce se studenty střední odborné školy. Cílem bylo využít opakovaně materiál, který byl použit ke stavbě expozic. Studenti navrhli a zhotovili taburety, které nyní poprvé využijeme v relaxačních zónách veletrhu STYL a KABO,“ upřesňuje Martin Škarka.

Nebudou chybět VIP osobnosti a bohatý doprovodný

A co by to bylo za módní veletrhy, kdyby každoročně nepřitahovaly známé tváře. Na přehlídkových molech se během uplynulých třech dekád vystřídaly slavné modelky, herci, zpěváci i moderátoři. Zajímá je, co je právě IN a co se bude nosit další sezonu, a kromě toho nám často svým vystoupením mile zpestří doprovodný program.  Letos se po mole v krásných outfitech projdou moderátorky Gábina Lašková, Iveta Vítová a tradičně nebude chybět Eva Decastelo.  Svůdné modely obléknou také missky Nikol Švantnerová, Hana Vágnerová a Tereza Fajksová. Nedělní přehlídkou vás bude provázet primácká hvězda Sandra Parmová Pospíšilová a celou akci zarámuje svými hity zpěvačka Olga Lounová.

Noví partneři a bohatý doprovodný program

K realizaci srpnové edici 2023 veletrhů STYL a KABO se se zájmem přidávají noví partneři. Dekorativní stránku veletrhu si vzala na starost Carmen Flora a dodá květinovou výzdobu. Lahodné víno budou moci účastníci veletrhů ochutnat z Vinařství Vican, milovníci piva jistě ocení produkci brněnského Pivovarského domu Poupě a o sladké osvěžení se postará pověstná brněnská zmrzlina Božský kopeček. Nebude chybět molo s denními přehlídkami Styl Show a doprovodným programem.

Sledujte webové stránky veletrhů STYL a KABO, ale i jejich stránky na sociálních sítích

Sledujte tedy webové stránky, které jsou nové a přehledné, najdete zde informace a aktuálně zveřejněný program. Zajímavosti a novinky vás čekají také na sociálních sítích a Instagramu. A pokud se zaregistrujete do Klubu návštěvníků, získáte pravidelný přísun informací v newsletteru, volné parkování v areálu BVV a další výhody, které vám návštěvu veletrhu zpříjemní. Nezapomeňte také na změnu vstupu na výstaviště, autem se do areálu dostanete bránou č. 4, pěšky můžete i přes hlavní bránu nebo z ulice Hlinky. Do pavilonu P bude jezdit speciální shuttle bus.