Tip na svatební zábavu: zanechte novomanželům vzkaz

Svatbu by si měli užít nejen novomanželé, ale i hosté. Během toho, co se manželský pár fotí a přijímá gratulace a dary, je vhodné vyplnit volný čas a zabavit svatebčany. Než se naplno rozproudí svatební veselí, můžete manželům například zanechat vzkazy s přáním do budoucna. Na lístečky se vzkazy si proto vyrobte pomocí křídových sprejů Primalex speciální dózy s čísly.

Poselství z minulosti

V čem spočívá kouzlo této aktivity? Svatebčané mohou v průběhu celého dne vhazovat do třech lahví či krabiček různé vzkazy, přání a rady do života. Novomanželé je ale budou odhalovat až postupem času, a to podle čísla, které je na schránce uvedené. Některá přání si tedy přečtou u příležitosti prvního výročí svatby, další po uplynutí čtyř let a zbylá dokonce až po sedmi letech.

Dózy vlastní výroby

Aby schránky na vzkazy odpovídaly slavnostní příležitosti a ladily se zbylou svatební výzdobou, použijte Primalex barvy ve spreji s křídovým efektem. Dostupné jsou ve 14 jemných pastelových odstínech. Pěkně vypadá třeba kombinace krémové a šedofialové. Spreje se navíc snadno aplikují, rychle schnou a vytvářejí povrch odolný vůči mechanickému poškození i vnějším povětrnostním vlivům. Lze je použít na dřevo, sklo, kov nebo keramiku. My jsme například použili plechové dózy od čaje. Dále budete potřebovat lepicí pásku, nůžky a rukavice.

Pusťte se do sprejování

Dózy by měly být odmaštěné a očištěné od prachu či dalších nečistot. Křídový sprej důkladně protřepejte, dokud nebude slyšet volný pohyb kuličky v nádobě. Poté barvu aplikujte, a to rovnoměrně ze vzdálenosti 20–30 cm v ucelených pásech a v tenké vrstvě. Nádobku přitom držte ve svislé poloze.

Z lepicí pásky vystřihněte šablony s čísly a po zaschnutí barvy je nalepte na dózu. Dbejte přitom na to, aby šablona na povrch dobře přiléhala a barva pod ni nezatekla. Číslo přestříkejte sprejem v druhém odstínu a nechte zaschnout 5–10 minut. Pak můžete pásku opatrně sloupnout.

Na vzkazy vtipné i dojemné

Pak už nezbývá, než dózy připravit na stůl do svatební místnosti společně s malými papírky a tužkou a vybídnout svatebčany, aby se do aktivity zapojili. Vzkazy adresované novomanželům s odstupem času mohou být zábavné, dojemné i vizionářské. Při jejich čtení tak partneři zavzpomínají na svůj velký den, a navíc se u toho pobaví.

NÁŠ TIP: Pokud chcete zvýšit odolnost barvy, můžete dózy na závěr přestříkat ještě matným lakem ve spreji nebo použít Primalex spreje se třpytkami, které jsou dostupné ve variantě se stříbrnými, zlatými nebo barevnými třpytkami.

Primalex je ochrannou známkou vlastněnou PPG Deco Czech a.s.